Tελευταια Νεα

Σάββατο, Οκτωβρίου 03, 2020

Άκρως επικίνδυνο το σκηνικό – Παράταση των μέτρων για να αποφευχθούν τα χειρότεραΜια βαθιά ανάσα αναζητά η χώρα την ώρα που κορονοϊός καλπάζει με το νέο αρνητικό ρεκόρ των 460 κρουσμάτων. Επιμονή στα ήδη υπάρχοντα μέτρα από τον Χαρδαλιά για να μην «μαυρίσει» ο χειμώνας.Ο εφιάλτης του κορονοϊού δεν λέει να υποχωρήσει στη χώρα μας με την Παρασκευή (02.10.2020) να είναι η πιο «μαύρη» μέρα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Ο καλπασμός συνεχίζεται και αναζητείται τρόπος για τον περιορισμό του.

Τα 460 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν προκαλούν τρόμο, αλλά και μεγάλη ανησυχία την ώρα που η Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κόκκινο» με 207 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Το στοίχημα για μείωση των κρουσμάτων δεν έχει δυστυχώς ακόμα κερδηθεί.

Η αύξηση των κρουσμάτων, οι μολύνσεις σε συρροές σε γηροκομεία και σε εργοστάσιο όπως αυτό στη Σκύδρα, αλλά και η άνοδος των διασωληνωμένων που έφτασαν τους 89 συνθέτουν ένα άκρως επικίνδυνο σκηνικό.
Advertisement

Το καμπανάκι έχει χτυπήσει εδώ και πολύ καιρό και άπαντες θέλουν να ελπίζουν ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς ακολουθεί ένα δύσκολος χειμώνας κάτι το οποίο δεν σταματούν να τονίζουν οι ειδικοί.

Η χώρα αναζητά μια ανάσα, μια μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού για να μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα την κατάσταση στο αμέσως προσεχές διάστημα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε παράταση των μέτρων με την ελπίδα ότι θα αποδώσουν και ο αριθμός των μολύνσεων θα αρχίσει να υποχωρεί.O Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας επανέλαβε τη σημασία της τήρησης των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί γνωστοποιώντας την παράτασή τους, ενώ παρατείνονται και τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό στις πύλες εισόδου μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.

“Ακούω συνεχώς το ερώτημα αν θα πάρουμε νέα μέτρα, αλλά το σημαντικό είναι να τηρήσουμε τα ήδη επιβληθέντα. Η τήρηση των μέτρων δεν είναι καταναγκασμός. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να προφυλασσόμαστε. Άλλος τρόπος αντιμετώπισης δεν υπάρχει κι έρχεται χειμώνας που τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα”, τόνισε και επανέλαβε το… καμπανάκι για τις ευπαθείς ομάδες.
Εκνευρίστηκε ο Χαρδαλιάς με την κουβέντα για τα νέα μέτρα

“Θα επανέλθω”, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς: “Είναι ένα θέμα που μας ρωτάτε συνέχεια. Σήμερα είχαμε 460 κρούσματα και τα 150 αφορούν σε συρροές. Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων παραμένει επίπεδη. Αυτό σημαίνει πως είμαστε σε φάση που πρέπει να επιμείνουμε στα μέτρα που ήδη υπάρχουν. Δεν υπάρχει έξαρση που πρέπει να μας τρομάξει. Δουλεύουμε στο κομμάτι που λέγεται Αττική.

Για παράδειγμα πριν 15 μέρες υπήρχε μεγάλο ποσοστό στον δήμο Αθηναίων και ξεκινήσαμε συγκεκριμένες πρακτικές. Το ποσοστό αυτό κρατιέται σταθερό και υποχωρεί, κάποιοι δήμοι πιέζονται, αλλά σε κάθε περίπτωση ο μέσος όρος κρουσμάτων στην Αττική είναι σταθερός.Εμείς θα επιμείνουμε σ’ αυτό και καλούμε τους συμπολίτες μας που έδειξαν απίστευτη υπομονή και αυταπάρνηση. Και σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή να κάνουν αυτό που ξέρουν.

Αν συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει δεν χρειάζεται κανένα lockdown
Προφανώς αν κερδίσουν κάποιοι, οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα των μέτρων, την σοβαρότητα του ιού, αρνούνται να δουν τι γίνεται παγκοσμίως και προσπαθούν με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια, τότε προφανώς θα πάμε στο επόμενο μέτρο.

Αλλά είμαστε μακριά από λογικές lockdown. Αυτή τη στιγμή πρέπει να επιμείνουμε στα μέτρα που έχουμε
Διότι πίσω από κάθε lockdown υπάρχουν οικογένειες. Υπάρχουν άνθρωποι. Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τον οικογενειακό προγραμματισμό του καθενός. Υπάρχουν ζητήματα επιβίωσης. Ας παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι, νηφάλιοι, πρακτικοί. Ας παραμείνουμε όλοι σε μία στρατηγική την οποία από την πρώτη στιγμή έχουμε προσπαθήσει να εφαρμόσουμε. Κι αυτή είναι μία: Να εφαρμόσουμε τα μέτρα. Μάσκες, αποστάσεις και κανόνες υγιεινής. Έτσι και το κάνουμε όλοι, θα μπορέσουμε στις επόμενες μέρες να κερδίσουμε αυτή τη μάχη στον μεγάλο πόλεμο με τον ιό”.
« Προηγουμενη
Επομενη »