Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θύελλα για τον πρωτοφανή προπηλακισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ - Παρέμβαση εισαγγελέα

  Χιλιάδες μηνύματα αλληλεγγύης στον πρύτανη που κουκουλοφόροι του κρέμασαν ταμπέλα στο λαιμό - Χρυσοχοϊδης: Οι δράστες θα επικηρυχθούν - Αν...

 


Χιλιάδες μηνύματα αλληλεγγύης στον πρύτανη που κουκουλοφόροι του κρέμασαν ταμπέλα στο λαιμό - Χρυσοχοϊδης: Οι δράστες θα επικηρυχθούν - Ανεξέλεγκτη η δράση των «αγνώστων» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Η σοκαριστική φωτογραφία που δείχνει τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών περικυκλωμένο από αναρχικούς που του περνούν στο λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» αποτυπώνει σε «όλο το μεγαλείο» την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΟΠΑ, το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρο βανδαλισμών και ανομίας από ομάδες κουκουλοφόρων, όπου κανείς δεν παρεμβαίνει για να δώσει τέλος στην έκνομη κατάσταση που επικρατεί. «Η νομοθεσία ορίζει σαφώς πώς αντιμετωπίζονται εγκληματικές πράξεις που απειλούν την ανθρώπινη ζωή και προσβάλλουν την δημόσια περιουσία» λέει η Σύνοδος των πρυτάνεων που συνεδρίασε εκτάκτως την περασμένη Παρασκευή, ενώ πανεπιστημιακοί έλεγαν ότι «είναι μία από τις βιαιότερες εισβολείς που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια».

Η αήθης επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Από την εισαγγελία δόθηκε εντολή για διενέργεια Προκαταρκτικής Έρευνας, την οποία θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια. Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Η διαπόμπευση του πρύτανη έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να προαναγγέλλει με δήλωσή του την επικήρυξη των δραστών, αλλά και χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να επισημαίνουν το φασισμό στη δράση των κουκουλοφόρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.