Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεισμός στη Σάμο: Σε πλήρη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις – Οι πρώτες κινήσεις μετά την καταστροφή

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι ένοπλες Δυνάμεις για να συνδράμουν αν χρειαστεί στην Σάμο που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό. Λίγο νωρίτερα...




Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι ένοπλες Δυνάμεις για να συνδράμουν αν χρειαστεί στην Σάμο που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό. Λίγο νωρίτερα δύο ελικόπτερα πέταξαν πάνω από Σάμο, Χίο και Ικαρία για να κατοπτεύσουν από αέρος τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, εως τώρα δεν υπάρχουν τραυματισμοί Στρατιωτικού Προσωπικού και δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές φθορές σε Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις. Τα Μηχανήματα Μηχανικού που βρίσκονται στο νησί είναι στη διάθεση των αρχών.

Την ίδια ώρα, σε ετοιμότητα 2 ωρών βρίσκονται 1 Αρματαγωγό στη Σαλαμίνα και σε ετοιμότητα 1 ώρας 1 αεροσκάφος C-130 στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας και 2 ελικόπτερα CH-47 στο Αεροδρόμιο Μεγάρων. Παραμένει 1 Αρματαγωγό στη Σάμο σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη στέγασης πληγέντων κατοίκων.

Η Υδρογραφική Υπηρεσία έχει εκδώσει warning navtex για τσουνάμι στο Αιγαίο, με βάση την περιοχή ευθύνης του Α/ΓΕΕΘΑ, που ταυτίζεται με την Περιοχή Έρευνας και Διάσωσης της Ελλάδας.

Οι μονάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» του Στρατού Ξηράς του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (Διασώστες, σκυλιά κλπ) βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να συνδράμουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.