Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έχουν βγάει σπυρια οι τούρκοι πάλι... Στην Σούδα το καταμαράν «τέρας» των ΗΠΑ

    Την ίδια χρονική περίοδο κατά την οποία η προκλητικότητα της Τουρκίας αυξάνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ανατολικό Αιγαίο...


   


Την ίδια χρονική περίοδο κατά την οποία η προκλητικότητα της Τουρκίας αυξάνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ανατολικό Αιγαίο, οι κινήσεις πολεμικών πλοίων στην περιοχή μόνο ως συνηθισμένες και εθιμοτυπικές δεν μπορεί να χαρακτηριστούν.

Ειδικά όταν αφορούν σκάφη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, όπως το «θηριώδες» καταμαράν USNS Carson City, το οποίο έχει καταπλεύσει στην βάση της Σούδας στο Μαράθι προερχόμενο από την Μαύρη θάλασσα και συγκεκριμένα από την Κωνστάντζα Ρουμανίας.

Να σημειωθεί πως πριν από δύο μήνες, στις 18 Αυγούστου, στην ίδια θέση είχαν καταπλεύσει και το «αδελφάκι» του, το USNS Trenton, μαζί με το ελικοπτεροφόρο "γίγας" USS Hershel «Woody» Williams., το οποίο – όπως ανακοίνωσε από τα Χανιά ο Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαικ Πομπέο, θα έχει ως σταθερή βάση ελλιμενισμού την Σούδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η παρουσία του USNS Carson City στην Σούδα, να συνδέεται με την επικείμενη επίσκεψη στην βάση του βοηθού του Μαικ Πομπέο, υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ, ο οποίος από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Το USNS Carson City ναυπηγήθηκε το 2015 και τέθηκε σε υπηρεσιακή ετοιμότητα τον Ιούνιο του 2016, ενώ ανήκει στην Sealift, την δύναμη της Στρατιωτικής Διοίκησης Εφοδιασμού Ναυτικού που ελέγχει τα ανεφοδιαστικά και στρατιωτικά πλοία μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού και έχει την ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών στέγης και θαλάσσιων μεταφορών για όλες τις στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ .

Το Carson City έχει μήκος 103 και πλάτος 29 μέτρων, ανώτερη ταχύτητα 43 κόμβων και 41 άτομα πλήρωμα, ενώ μπορεί να μεταφέρει 312 στρατεύματα και ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.