Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα υστερία από τη Ρωσική Εκκλησία στο Πατριαρχέιο μας – Κατηγορεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι ασκεί αμερικανική πολιτική

tribune.gr_ Νέα απαράδεκτη και προβοκατόρικη επίθεση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξαπέλυσε η Ρωσική Εκκλησία. Ο ασεβής και αμετρο...



tribune.gr_ Νέα απαράδεκτη και προβοκατόρικη επίθεση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εξαπέλυσε η Ρωσική Εκκλησία. Ο ασεβής και αμετροεπής εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντιμίρ Λεγκούντα, σε εθνικιστικό παραλήρημα, υποστήριξε ότι ο Οικ. Πατριάρχης εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χρησιμοποιεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο της Κωνσταντινούπολης για να εφαρμόσει την πολιτική του, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, ο ίδιος ο πατριάρχης εκφράζει τη βούληση του αμερικανικού τμήματος εξωτερικής πολιτικής», δήλωσε την Τετάρτη ο Βλαντιμίρ Λεγκούντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Εκκλησιαστικές Σχέσεις με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας σχολίασε το ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε συμφωνία «για να διερευνηθεί η πιθανότητα στενότερης συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η Ρωσία μέσω κακόβουλης επιρροής» ως απόπειρα να εκμεταλλευτεί την Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Η αμερικανική διπλωματία είναι ειλικρινής με την απλότητά της: χρησιμοποιώντας το Φανάρι για τα δικά της συμφέροντα από την μεταπολεμική περίοδο, σκοπεύει να πολεμήσει την επιρροή οποιουδήποτε άλλου κράτους που δεν είναι έτοιμο να εκπληρώσει τη βούληση του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία εκφράζεται από το στόμα του Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης», έγραψε.

Ανέφερε ως παράδειγμα την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της εκκλησίας στην Ουκρανία, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, δημιούργησαν μια σχεδόν θρησκευτική δομή με σκοπό την άσκηση της «”καλοπροαίρετης πολιτικής επιρροής της”, η οποία έφερε ταλαιπωρία σε χιλιάδες πιστούς Ουκρανούς».

Οι Ρώσοι, αλήθεια, τι δουλειά έχουν και μπλέκονται σε «ξένες» Εκκλησίες; Με ποιο δικαίωμα;

Τι δουλειά έχουν στην Ουκρανία; Στη Συρία; Στα Ιεροσόλυμα οι Ρώσοι τι γυρεύουν;

Είναι μήπως Οικουμενικό Πατριαρχείο η Μόσχα και διεκδικεί οικουμενικό ρόλο; Όχι, δεν είναι, ούτε θα γίνει ποτέ Οικ. Πατριαρχείο.

Το αυταρχικό καθεστώς της Ρωσίας, όπως και οι Σοβιετικοί έως ένα βαθμό αλλά και οι Τσάροι παλαιότερα, βλέπει την Ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία ως γεωπολιτικό του βραχίονα.

Ως ιμπεριαλιστικό εργαλείο. Η θρησκεία για τους Ρώσους είναι ιμπεριαλισμός, δεν είναι πνευματικότητα.

Ωστόσο, οι σχεδιασμοί δεν τους βγαίνουν, επειδή τα πρωτεία στην Ορθοδοξία τα έχουν οι Έλληνες, για αυτό την αποκαλούμε και Ελληνορθοδοξία.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι Ρώσοι υπονόμευσαν την Ελληνορθοδοξία στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, υποστηρίζοντας είτε τον εξσλαβισμό είτε τον εξαραβισμό της.

Για να μπορέσουν στη συνέχεια δίχως αντιστάσεις, μέσα από σλαβικές και αραβικές εκκλησίες, αφού θα έχουν ξεφορτωθεί τους Έλληνες, να ελέγχουν τους λαούς μέσω της θρησκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.