Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτοι οι ισχυρισμοί της Ελλάδας... Σταματήστε την Στρατιωτική δραστηριότητα» μας λένε οι τούρκοι...!

Ανακοίνωση για την… επιστροφή του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την έκδοση της νέας τουρκικής NAVTEX αργά το βράδυ της Κυριακής (...





Ανακοίνωση για την… επιστροφή του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την έκδοση της νέας τουρκικής NAVTEX αργά το βράδυ της Κυριακής (11.10.2020), εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, απαντώντας και στις κατηγορίες της Αθήνας, που έκανε λόγο και “πειρατική και στοχευμένη έξοδο” του ερευνητικού σκάφους. 

Μάλιστα, ζητά και τα… ρέστα, καλώντας τη χώρα μας να σταματήσει τις προκλήσεις και να προχωρήσει σε έναν ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία.

“Το πλοίο Oruç Reis συνεχίζει τις ερευνητικές του δραστηριότητες από εκεί που σταμάτησε, μετά από ένα μήνα συντήρησης και επισκευής. Αυτές οι δραστηριότητες, που θα διαρκέσουν έως τις 22 Οκτωβρίου 2020, βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια κάνει λόγο για αβάσιμους και απαράδεκτους ισχυρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και επαναλαμβάνει την “μαξιμαλιστική στάση της”.

Τέλος, η Άγκυρα καλεί την χώρα μας να σταματήσεις τις στρατιωτικές δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και να αρχίσει έναν ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.