Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καλαμάτα: «Μπήκαμε για να κλέψουμε» παραδέχτηκαν οι δύο ανήλικοι Ρομά που μπήκαν στο σπίτι του 64χρονου

   «Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την κράτηση του 64χρονου» λέει ο συνήγορός του - Παραδέχτηκαν την πράξη τους οι δύο Ρομά που μπήκ...

  



«Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την κράτηση του 64χρονου» λέει ο συνήγορός του - Παραδέχτηκαν την πράξη τους οι δύο Ρομά που μπήκαν στο σπίτι του 64χρονου μαζί με τον 18χρονο που πυροβολήθηκε από τον ιδιοκτήτη

«Μπήκαμε όντως για κλοπή», φέρεται να υποστήριξαν στις αρχές οι δυο Ρομά οι οποίοι το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας εισέβαλαν σε ένα σπίτι μαζί με ακόμη έναν 18χρονο αλλά πυροβολήθηκαν από τον ιδιοκτήτη της κατοικίας με καραμπίνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δυο άτομα τα οποία ήταν μαζί με τον 18χρονο Ρομά παραδέχτηκαν στους αστυνομικούς τις πράξεις τους και ειπαν πως είδαν τον φίλος τους να πυροβολείται από τον ηλικιωμένο.

Μετά από ομόφωνη απόφαση ανακριτή και Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι και τους ανέλαβε η υπηρεσία ανηλίκων.

Σημειωνεται πως οι δύο ανήλικοι Ρομά που μετά το φονικό παρουσιάστηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και ομολόγησαν τις πράξεις τους, για τις οποίες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διακεκριμένης κλοπής τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα και για συνέργεια από κοινού σε ληστρική κλοπή.

Όσον αφορά τον ηλικιωμένο που πυροβόλησε και σκότωσε τον 18ρονο Ρομά, μετά και την 48ωρη προθεσμία που ζήτησε και έλαβε την Τετάρτη από τον ανακριτή, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Ο δράστης, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή και παράνομη οπλοχρησία.

«Η θέση μας είναι ότι εξωγενείς στην ανακριτική διαδικασία παράγοντες επηρέασαν καθοριστικά την απόφαση να κρατηθεί προσωρινά ο εντολέας μας, καθώς δεν πληρούνται, κατά τη γνώμη μας, οι δικονομικές προϋποθέσεις. Η εν λόγω απόφαση αποτελεί προέκταση της ακατανόητης αδιαφορίας των αρμόδιων αρχών για συνεχείς παραβατικές συμπεριφορές που παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας», δήλωσε στο protothema.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του 64χρονου ηλικιωμένου, Θεόδωρος Μαντάς και συνέχισε: «Από σήμερα κιόλας σχεδιάζουμε τις επόμενες ενέργειές μας, οι οποίες, υπό το πρίσμα νηφάλιας και ψύχραιμης κρίσης, και όχι υπό το κράτος και τη φόρτιση της αυτόφωρης διαδικασίας, είμαστε βέβαιοι ότι θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση του εντολέα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.