Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών νοσηλεύονται οι δύο αξιωματικοί του «Καλλιστώ», που τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση του με το φορτηγό πλοίο

   Στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών νοσηλεύονται οι δύο αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, που τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση του ναρκοθηρε...

  



Στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών νοσηλεύονται οι δύο αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, που τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση του ναρκοθηρευτικού «Καλλιστώ» με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON, έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι δύο αξιωματικοί περισυνελέγησαν άμεσα και μεταφέρθηκαν με πλωτά σκάφη στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ στη συνέχεια με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Και οι δύο φέρουν τραύματα στα άκρα. Πρόκειται να παραμείνουν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Το εμπορικό πλοίο είχε ξεκινήσει από το Ικόνιο με τελικό προορισμό λιμάνι της Τουρκίας. Το αρμόδιο τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά διενεργεί προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα, ενώ ο καπετάνιος δίνει εξηγήσεις στις Αρχές. Ο απόπλους του πλοίου έχει απαγορευτεί. Πάντως στελέχη του Λιμενικού αναφέρουν στον ΑΝΤ1 ότι στο συγκεκριμένο σημείο που έγινε το ατύχημα δίνεται πάντα προτεραιότητα στα Πολεμικά Πλοία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε πως έχουν εντοπιστεί και συλλέγονται από μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού σε συνεργασία με το Λιμενικό και ρυμουλκά, τμήματα του πρυμναίου από το Καλλιστώ, που είχαν αποκολληθεί μετά την επαφή που είχε με το εμπορικό πλοίο.

Η ζημιά που έχει υποστεί είναι παρά πολύ μεγάλη, καθώς έχει σχεδόν εξαφανιστεί η πρύμνη του. Το ναρκοθηρευτικό έβγαινε από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας προκειμένου να φέρει σε πέρας τη νέα του αποστολή.

Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, ενισχυμένο με υαλονήματα για την ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους (δηλαδή να μην γίνεται άμεσα αντιληπτό από τα ραντάρ) και για υψηλή αντοχή. Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και τον Μάρτιο του 1989 αποδόθηκε στην ενεργό δράση. Το 2001 εντάχθηκε στη δύναμη ναρκοπολέμου του Πολεμικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.