Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ... Μια ανάσα από τη Μεγίστη... Οι τούρκοι σήκωσαν ATR-72MPA για να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια που έχουν προσεγγίσει το ORUC REIS...!!!

   Λίγο έξω από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα των 6 ν.μ. και στο βορειοδυτικό άκρο της NAVTEX της 11ης Οκτωβρίου και νότια από το Καστελόριζο πλέ...

  



Λίγο έξω από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα των 6 ν.μ. και στο βορειοδυτικό άκρο της NAVTEX της 11ης Οκτωβρίου και νότια από το Καστελόριζο πλέει αυτή την ώρα το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, με τα δύο βοηθητικά του πλοία, Ataman και Cengiz Han.

Να σημειωθεί ότι το τουρκικό σκάφος έχει συνοδεία πέντε τουρκικών πολεμικών πλοίων, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που διέρρεε το ΥΠΕΘΑ ότι οι Τούρκοι τάχα δεν θέλουν να κλιμακώσουν και έχουν σε απόσταση τα πολεμικά τους σκάφη.

Έτσι αυτή την ώρα, το Oruc Reis έχει προσεγγίσει την οριοθετική γραμμή της περιοχής ερευνών που έχει προσδιοριστεί με την τουρκική NAVTEX της 11ης Οκτωβρίου. Δηλαδή, το τουρκικό ερευνητικό κινείται στο βορειοδυτικό όριο της περιοχής ερευνών, που απέχει μόλις 6,5 μίλια από τις ακτές του Καστελόριζου.

Το τουρκικό σκάφος κινείται με μικρή ταχύτητα, περί του 4,5 κόμβους κάτι που σημαίνει πως έχει ξεκινήσει την διαδικασία πόντισης καλωδίων για σεισμικές έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.