Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υπόθεση Σούζαν Ίτον: Ένοχος κρίθηκε ο 28χρονος δολοφόνος και βιαστής της

Αναμένεται η απόφαση για τα ελαφρυντικά - Ο δράστης κατα την απολογία του υποστήριξε τα εξής για την Αμερικανίδα βιολόγο: «Την σκότωσα αλλά...




Αναμένεται η απόφαση για τα ελαφρυντικά - Ο δράστης κατα την απολογία του υποστήριξε τα εξής για την Αμερικανίδα βιολόγο: «Την σκότωσα αλλά δεν την βίασα»

Ομόφωνα ένοχος για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον κρίθηκε ο κατηγορούμενος Γ.Π, όπως είχε προτείνει το μεσημέρι της Τρίτης ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalivenews, ο 28χρονος κρίθηκε επίσης κατά πλειοψηφία ένοχος για τον βιασμό της άτυχης γυναίκας.

Αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί η έδρα για να αποφασίσει αν θα τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά και την πρόταση της ποινής και αναμένεται αργότερα η απόφαση δικαστών και ενόρκων που αποτελούν το επταμελές Ορκωτό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο 28χρονος Γ.Π ξεκίνησε την απολογία του ζητώντας συγνώμη και περιγράφοντας πολύ διαφορετικές τις συνθήκες θανάτου της 60χρονης μοριακής βιολόγου σε σχέση με όσα είχε ήδη καταθέσει.


Έκανε λόγο για ένα ατύχημα και όχι μια δολοφονία, αρνήθηκε οποιοδήποτε σεξουαλικό κίνητρο,παρά τις καταθέσεις του περί τριπλού βιασμού της άτυχης γυναίκας και έκανε λόγο για πίεση που αισθάνθηκε από την Αστυνομία,εξαιτίας της οποίας έλεγε... ναι σε όλα.

Νωρίτερα, συγκλόνισε η αδερφή της Σούζαν Ίτον που κατέθεσε στο Δικαστήριο, αλλά και οι δύο φίλοι που εντόπισαν το πτώμα στη σπηλιά.

Η μητέρα του που μαζί με τον αδερφό και τη σύζυγό του, δίνει το «παρών» στο Δικαστήριο, κρατώντας την καρδιά της, περίμενε να ακούσει όσα ο γιος της είχε να πει.

«Ζητάω τεράστιο συγγνώμη για όσα έχω προκαλέσει σε όλους. Αισθάνομαι ένοχος. Θα με κρίνετε εσείς» - είπε ο 28χρονος, που φάνηκε σε δυσκολία να συνεχίσει. «Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω, δεν ξέρω πως να μιλήσω, συνήθως με ρωτάνε» - είπε.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου τον ρώτησε τι έγινε εκείνη τη μέρα και ο 28χρονος άρχισε να εξιστορεί:

«Ήταν μια συνηθισμένη ημέρα. Τότε ήταν το πανηγύρι που ήταν στο σπίτι μας. Είχα πάει να μαζέψω ξύλα στον Ταυρωνίτη, είχε όμως ζέστη και κατά τις 11.00 αποφάσισα να φύγω, να πάω μια βόλτα με το αμάξι. Πήγα σε μια συγκεκριμένη διαδρομή που μου αρέσει και τότε την είδα τη γυναίκα αυτή. Δεν αισθάνθηκα κάτι σεξουαλικό μέσα μου» - είπε και συνέχισε: «Στο γυρισμό την ξαναείδα. Την είδα στην άκρη να κάνει τζόκινγκ. Αυτή χωρίς να κοιτάξει πίσω, ήθελε να πάει απέναντι κι εγώ δεν πρόλαβα να πατήσω φρένο κι έπεσα πάνω της» - ανέφερε ο κατηγορούμενος.

«Για να την απεγκλωβίσω, επειδή ήταν κάτω από το αμάξι, έκανα όπισθεν, αλλά στην κατάσταση που την είδα, δεν μπορούσε να ζήσει. Είχε κοπεί το αυτί της. Τα έβλεπα στις ταινίες, αλλά πρώτη φορά το ζούσα» - πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν πίστευα ότι θα ζήσει, ήταν βαριά. Δεν κρατούσα κινητό για να καλέσω αστυνομία, γονείς. Φοβήθηκα να το πω - λάθος» - συνέχισε, αναφέροντας πως «το πάτησε», καθώς είχε θολώσει και δεν μπορούσε να σκεφτεί σωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.