Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έρχεται ΑΓΡΙΑ ΝΥΧΤΑ... Σήμερα στις 8 το βράδυ το ORUC REIS θα βρεθεί στα 6 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο...!!

   Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος συνοδεύεται από πολεμικά πλοία - Μετά τις 20:00 απόψε αναμένεται να βρεθεί σε απόσταση 6,5 ναυτικών μιλίων...

  



Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος συνοδεύεται από πολεμικά πλοία - Μετά τις 20:00 απόψε αναμένεται να βρεθεί σε απόσταση 6,5 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο - Άγνωστο αν οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν σεισμικές έρευνες - Την παρέμβαση της ΕΕ ζήτησε ο Μητσοτάκης από τον Μισέλ - Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Η τρίτη κρίση που προκαλεί ο Ταγίπ Ερντογάν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε διάστημα τριών μηνών είναι και η πιο επικίνδυνη. Παρά τη συμφωνία με την Ελλάδα για έναρξη διερευνητικών επαφών με σκοπό τον προσδιορισμό των σημείων σύγκλισης και την παραπομπή των διαφορών σε Διεθνές Δικαστήριο, ο πρόεδρος της Τουρκίας δείχνει να έχει επιλέξει τον δρόμο της διεκδίκησης επί του πεδίου.

Κι ενώ η ελληνική κοινή γνώμη θεωρούσε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βαίνουν προς αποκλιμάκωση, ο Ερντογάν επέλεξε να ξαναβγάλει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis από το λιμάνι της Αττάλειας στέλνοντάς το για έρευνες στο Καστελόριζο, ακριβώς έξω από τη ζώνη των 6 ναυτικών μιλίων της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης. 

Με τον τρόπο αυτό, ο πρόεδρος της Τουρκίας στέλνει ένα διπλό μήνυμα: Οτι δεν θα αποδεχθεί για την Ελλάδα κανενός είδους επήρεια του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες πλην των 6 ναυτικών μιλίων από τις ακτές του νησιού και ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση την επέκταση της ελληνικής χωρικής θάλασσας στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια.

Όπως όλα δείχνουν το Oruc Reis έχει κλείσει τον πομπό από τον οποίο φαίνεται το στίγμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.