Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Έπρεπε να είχαν βγει 50 με 60 άτομα σε καραντίνα» – Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων του «Αττικόν»

Ντόμινο εξελίξεων στο νοσοκομείο αναφοράς “Αττικόν” μετά τα 16 επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα κορονοϊού που προέκυψαν μεταξύ των εργαζομέν...

Ντόμινο εξελίξεων στο νοσοκομείο αναφοράς “Αττικόν” μετά τα 16 επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα κορονοϊού που προέκυψαν μεταξύ των εργαζομένων μέσα στο τελευταίο 10ημερο.



Αύριο κλιμάκιο των εργαζομένων θα συναντηθεί με τον διοικητή του νοσοκομείου προκειμένου να γίνει μια πλήρης αναφορά των προβλημάτων που έχουν προκύψει πριν την έλευση του χειμώνα και την επιπλέον αύξηση των κρουσμάτων.


Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Μιχάλης Ρίζος στην μάχη της πανδημίας οι υγειονομικές αρχές επιστράτευσαν ξανά το νοσοκομείο Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας, όπως είχε συμβεί και στην πρώτη φάση του κορονοϊού.



«Υπολογίσαμε 16 ενεργά κρούσματα σε συναδέλφους του νοσοκομείου διαφόρων ειδικοτήτων, από γιατρούς μέχρι τραυματιοφορείς και νοσηλευτές. Το επιδημιολογικό αυτό φαινόμενο έχει εξελιχθεί το τελευταίο 10ήμερο. Η μια συνάδελφος μάλιστα νοσηλεύεται κιόλας με πνευμονία και είναι λίγο σοβαρά».


Τα κρούσματα, όπως εξηγεί ο πρόεδρος των εργαζομένων, δεν ήταν όλα αποτέλεσμα ιχνηλατήσεων καθώς υπήρξαν άτομα που έτυχε να νοσήσουν την ίδια περίοδο.


«Τα κρούσματα δεν προέκυψαν μόνο από ιχνηλάτηση, αλλά ανάμεσα τους είναι και συνάδελφοι που εμφάνισαν συμπτώματα τις ίδιες μέρες. Οι περισσότεροι έχουν ήπια συμπτώματα όπως δέκατα, βήχα. Όλοι είναι σε καραντίνα. Το καλό είναι ότι τώρα πια η ιχνηλάτηση γίνεται πιο εντατικά. Γίνονται τουλάχιστον τρία τεστ σε όλες τις στενές επαφές. Οι θετικοί βγαίνουν όλοι σε καραντίνα και μάλιστα σε 14 μέρες γιατί σε πρώτη φάση ήταν γύρω στις 7. Οι στενές επαφές ελέγχονται, αλλά και πάλι υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγει κάτι γιατί αν το πρώτο τεστ έχει βγει αρνητικό, αυτό δεν σημαίνει πως το άτομο πρέπει να παραμείνει στη δουλειά γιατί μπορεί στην επόμενη φάση να βγει μετά από τρεις μέρες θετικό. Με άλλα λόγια να νομίζεις ότι είσαι αρνητικός και άθελα σου να μεταδίδεις τον ιό. Για μένα αυτή την στιγμή μαζί με τα 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σε καραντίνα έπρεπε να είχαν βγει αλλά 50 με 60 άτομα που αποτελούν τις στενές επαφές μέσα στο νοσοκομείο τουλάχιστον μέχρι να βγουν και τα δυο ή και τα τρία τεστ αρνητικά. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να υπήρχε ένας τόσο μεγάλος αριθμός προσωπικού, που να το επιτρέπει αυτό αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει. Αυτό είναι το ρίσκο της δουλειάς, εδώ εφαρμόζονται όλα τα μέτρα με απόλυτη προσοχή δεν τίθεται θέμα, απλά το λάθος υπάρχει πιθανότητα να συμβεί όσο κι αν προσέχεις».


Συνάντηση με τον διοικητή

«Συμφωνήσαμε όλοι μαζί αύριο να κάνουμε μια παρέμβαση στο διοικητή ώστε να δούμε τι γίνεται γιατί τα προβλήματα είναι πολλαπλά. Είναι η διασπορά του ιού στους συναδέλφους, μια πτέρυγα με covid-19 έχει γεμίσει μιλάμε για 30 κρεβάτια που σημαίνει ότι στην εφημερία της Τετάρτης θα έχουμε πρόβλημα αν εμφανιστούν νέα κρούσματα. Έμαθα ότι ενεργοποιήθηκε και το νοσοκομείο Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας όπως είχε γίνει και τον Απρίλιο, όπου θα πηγαίνουν εκεί τα πιο απλά περιστατικά».


Και συνεχίζει: Εξακολουθεί όμως να υπάρχει πρόβλημα με τα τακτικά ιατρεία όπου έχουμε καθημερινά 800 με 1.000 επισκέψεις ασθενών, που έρχονται από την κοινότητα και φεύγουν ξανά. Δυστυχώς όσο και να θέλουμε να το αποφύγουμε δημιουργείται συνωστισμός μέσα στους κλειστούς χώρους του νοσοκομείου υπάρχει θέμα. Κάποια στιγμή θα πρέπει τα τακτικά ιατρεία είτε να αραιώσουν είτε να υπάρχει ένας έλεγχος, όλα μαζί δεν γίνονται ειδικά σ ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής. Έρχεται χειμώνας πληθαίνουν τα κρούσματα και πρέπει τα προβλήματα να λυθούν εδώ και τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.