Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εδώ ο κατώτατος μισθός είναι €3.500... Και το αποφάσισαν οι ίδιοι οι πολίτες με δημοψήφισμα...

Σε 3.500 ευρώ μηνιαίως ορίστηκε ο κατώτατος μισθός στην Γενεύη. Η απόφαση για το ύψος του μηνιαίου κατώτατου μισθού, λήφθηκε μετά από δημοψ...


Σε 3.500 ευρώ μηνιαίως ορίστηκε ο κατώτατος μισθός στην Γενεύη. Η απόφαση για το ύψος του μηνιαίου κατώτατου μισθού, λήφθηκε μετά από δημοψήφισμα στην Ελβετική πόλη και έγκριση από πεντακόσιους πολίτες.

Είχε προηγηθεί, μια σειρά από διαβουλεύσεις συνδικάτων και κομμάτων τα προηγούμενα χρόνια, συγκεκριμένα από το 2011 μέχρι το 2014 που αφορούσε αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Τότε οι πολίτες ήταν αρνητικοί σε μια τέτοια εξέλιξη. Ωστόσο η πανδημία και το πλήγμα που επέφερε σε διάφορους παραγωγικούς τομείς της πόλης, έβαλε σε δεύτερες σκέψεις του κατοίκους.

Πρόκειται για μια ένδειξη αλληλεγγύης προς τους φτωχούς πολίτες της Γενεύης, δήλωσε ο πρόεδρος του ανεξάρτητου οργανισμού Groupement Τransfrontalier Εuropeen.

Η Γενεύη είναι μία από τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου και το κόστος διαβιώσεις είναι αρκετά ψηλό. Ένας μισθός που δεν υπερβαίνει τις 4.000 ελβετικά φράγκα (3707 ευρώ) θεωρείται οριακός για κάποιον εργαζόμενο, για να μην βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχιας.

Συνεπώς η απόφαση για την αναθεώρηση του κατώτατου μισθού λήφθηκε σε σύγκριση με το κόστος διαβίωσης των πολιτών στη Γενεύη. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εν λόγω απόφαση θα οφεληθούν γύρω στις 30.000 εργαζομένους από τους οποίους το 60% περίπου είναι γυναίκες.

Με βάση τις ώρες εργασίας στην Ελβετική πόλη, τα 3.500 ευρώ μηνιαίως, «μεταφράζονται» σε 21,3 ευρώ ωρομίσθιο.

ΠΗΓΗ: CNBC, The Guardian, Κathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.