Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Την σκότωσα αλλά δεν την βίασα υποστηρίζει, ο 28χρονος δράστης

Ζητώντας συγνώμη ξεκίνησε την απολογία του ο 28χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου...





Ζητώντας συγνώμη ξεκίνησε την απολογία του ο 28χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου όπου από το πρωί διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Κατά την διάρκεια της απολογίας του τόνισε πως δεν βίασε την άτυχη γυναίκα παρά μόνο την χτύπησε επίτηδες με το αμάξι και την «πέταξε» στη σπηλιά, ενώ ταυτόχρονα ισχυρίστηκε πως πιέστηκε από τις αρχές να ομολογήσει βιασμό στη δεύτερη κατάθεσή του.

Λίγο αργότερα υποστήριξε πως ο θάνατος της άτυχης γυναίκας οφείλεται σε ατύχημα ενώ επανέλαβε ότι ασχολείται με τη σολωμονική και κάνει τελετές, κάτι που είχε πει και στην προανακριτική διαδικασία αλλά μετά το είχε αρνηθεί

«Ο σύζυγός της δεν μπορεί καν να εργαστεί» - Συγκλονίζουν οι καταθέσεις συγγενών

«Κοιμόμουν στο σπίτι μου και με πήρε τηλέφωνο ο σύζυγος της αδελφής μου και είπε πως είχε εξαφανιστεί».

Με αυτά τα λόγια η αδερφή της Σούζαν Ίτον, ξεκίνησε την κατάθεσή της στη δίκη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, η οποία ταξίδεψε με ειδική άδεια για την Κρήτη, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της.

Με σπασμένη φωνή και δάκρυα στα μάτια, μίλησε για την αδερφή της, «το πιο ενδιαφέρον άτομο που έχω γνωρίσει» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε πως είχε μιλήσει μαζί της πέντε μόλις ημέρες πριν την εξαφάνισή της αφού σχεδίαζαν να κάνουν μαζί ένα ταξίδι.


«Ήταν ένα θαυμάσιο άτομο η αδελφή μου ένας εξαίρετος επιστήμονας και πολύ αγαπητό άτομο. Διηύθυνε το δικό της εργαστήριο για περίπου είκοσι χρόνια. Ήταν πάντα πολύ χαρούμενη για τη δουλειά της», ανέφερε περιγράφοντας τη Σούζαν Ίτον.

Μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ήταν εκείνη που την βοήθησε να ξεπεράσει την απώλεια της κόρης της, η οποία πέθανε πριν από μερικά χρόνια. «Πριν έξι χρόνια είχα χάσει την κόρη μου από καρκίνο. Είχα έρθει πολύ κοντά με την αδελφή μου μετά την απώλεια της κόρης μου. Βασίστηκα σε εκείνη για να το ξεπεράσω», είπε με τρεμάμενη φωνή και συμπλήρωσε πως η δύναμη που της έδωσε η Σούζαν, να ξεπεράσει την απώλεια που είχε, την έκανε να έρθει να καταθέσει.

«Ο σύζυγος της δεν μπορεί καν να εργαστεί»

«Αγαπούσε την οικογένεια της και ειδικά τα δύο παιδιά της», είπε η αδερφή της άτυχης βιολόγου τονίζοντας πως τα παιδιά και ο σύζυγός της βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μπορούν να ξεπεράσουν ούτε την απώλειά της αλλά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο «χάθηκε» από κοντά τους.

«Ο σύζυγος της δεν μπορεί καν να εργαστεί», συμπλήρωσε αποκαλύπτοντας ότι ο σύζυγος τη δολοφονηθείσας είναι ψυχικό ράκος.

Τέλος η αδερφή της Σούζαν Ίτον ευχαρίστησέ τους Κρητικούς που βοήθησαν να βρεθεί η αδερφή της. «Όταν ήρθε η οικογένεια μου να ψάξει για την αδελφή μου, βρήκαμε εκατοντάδες ανθρώπους να ψάχνουν για αυτήν. Αστυνομία, ομάδες διάσωσης, απλούς πολίτες, πυροσβέστες», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ όπως σημείωσε υπήρξε και «ένας άνθρωπος που έγινε πολύ σημαντικός για μας καθώς μας φιλοξένησε και πέταξε το αεροπλάνο του για να ψάχνει να βρει την αδελφή μου. Ευχαριστώ όλους».

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες των ανθρώπων που βρήκαν τη σορό της

Αμέσως μετά την σπαρακτική κατάθεση της αδερφής της Σούζαν Ίτον, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, όπου σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας της άτυχης βιολόγου, σειρά είχαν οι καταθέσεις των δύο ανδρών που εντόπισαν τη σορό της στο παλιό γερμανικό καταφύγιο, στο ύψος του Πύργου Ψηλονέρου, κοντά στο Μάλεμε Χανίων.

Όπως σημείωσε ο ένας εκ των δύο, το να βρει κανείς τη σπηλιά, μέσα στην οποία ο 28χρονος Χανιώτης είχε πετάξει την Αμερικανίδα βιολόγο, ήταν πολύ δύσκολο και έπρεπε να ξέρει πολύ καλά το σημείο.

Οι δύο άνδρες περιέγραψαν αναλυτικά όσα έκαναν μέχρι να φτάσουν στο σημείο όπου είδαν τη σορό της Σούζαν Ίτον, ενώ οι λεπτομέρειες για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το άψυχο σώμα της ανατριχιάζουν.

«Ήταν σαν να είχε πέσει από τα βράχια και να είχε τσακιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ο δεύτερος μάρτυρας σημείωσε: «Υπήρχε έντονη οσμή στο χώρο».

Όπως τόνισε αρχικά αδυνατούσε να πιστέψει ότι πρόκειται για άνθρωπο. «Μόλις την είδαμε σχεδόν σε δεκαπέντε δευτερόλεπτα φύγαμε. Η ένταση ήταν μεγάλη. Φορούσε κάποια ρούχα δεν είμαι απόλυτα σίγουρος», συμπλήρωσε.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Πηγή: creta24

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.