Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ... Ετοιμάζονται τα κελιά της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό - Θα είναι δίπλα στη «17Ν»

Ως κρατούμενοι ειδικής κατηγορίας θα αντιμετωπιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες όσα μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικαστούν σε ποινή μη ανασταλ...




Ως κρατούμενοι ειδικής κατηγορίας θα αντιμετωπιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες όσα μέλη της Χρυσής Αυγής καταδικαστούν σε ποινή μη ανασταλτικού χαρακτήρα και οδηγηθούν στις φυλακές για να την εκτίσουν.

Ετσι υπάρχει σε εξέλιξη μια επιχείρηση τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και των σωφρονιστικών καταστημάτων για το πού θα οδηγηθεί ο καθένας, αν και τις πρώτες 14 ημέρες υποχρεωτικά θα μπουν σε καραντίνα λόγω COVID-19 προτού καταλήξουν στα ατομικά κελιά τους.

Το τελικό πρόσταγμα για τις τοποθετήσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα το έχει ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών. Ωστόσο, λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών, υπάρχει μια προεργασία σε εξέλιξη για το τι θα συμβεί με αυτούς της εγκληματικής οργάνωσης που θα περάσουν το κατώφλι των φυλακών. Σε πρώτη φάση υπάρχει διαχωρισμός σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το ποιος είναι ο καθένας και τι ρόλο είχε στο νεοναζιστικό μόρφωμα.

Ετσι, στην πρώτη κατηγορία τοποθετούνται οι επτά που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Δηλαδή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Οσοι από αυτούς καταδικαστούν να εκτίσουν την ποινή τους θα τοποθετηθούν σε ατομικά κελιά πιθανότατα στη Γ’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού.

Στη δεύτερη κατηγορία είναι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, αλλά και οι πυρηνάρχες για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχο και να δεχτούν επιθέσεις από άλλους κρατούμενους που θα επιχειρήσουν να τους τιμωρήσουν και στην τρίτη κατηγορία αυτοί που θα μπουν στη φυλακή και δεν είναι τόσο αναγνωρίσιμα πρόσωπα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι αν κάποιοι ή όλοι από το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής οδηγηθούν στη φυλακή, αυτή θα είναι του Κορυδαλλού. Υπάρχουν υποδομές να οδηγηθούν εκεί οι ειδικοί κρατούμενοι του ηγετικού πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης.

Για τον λόγο αυτό, στα υπάρχοντα κελιά της Γ’ Πτέρυγας των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, όπου το 2013 οδηγήθηκαν οι Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός, γίνονται εργασίες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα όταν αποφασίσει ο εισαγγελέας να οδηγηθούν εκεί όσοι κρίνει το δικαστήριο ότι οι ποινές είναι μη ανασταλτικού χαρακτήρα και άμεσα εκτελεστές.

Πρόκειται για μια απομονωμένη γωνιά των φυλακών, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από τους εναπομείναντες καταδικασθέντες της «17 Νοεμβρίου», όμως δεν υπάρχει καμία επαφή καθώς οι αντιδράσεις σε πιθανή συγκατοίκηση θα ήταν εκρηκτικές. Βέβαια, υπάρχει και η σκέψη να σπάσει ο ηγετικός πυρήνας, αν φυσικά κάποιοι από αυτούς κληθούν να εκτίσουν ποινή φυλάκισης, καθώς οι σχέσεις τους έχουν διαρραγεί, σε σημείο οι περισσότεροι να βρίσκονται στα μαχαίρια.

Ετσι και αλλιώς, τα κελιά θα είναι ατομικά, θα προαυλίζονται διαφορετικές ώρες και δεν θα έχουν καμία σχέση με άλλους κρατούμενους. Συνολικά, τα κελιά που υπάρχουν στη συγκεκριμένη πτέρυγα είναι περισσότερα από πέντε, διαθέτουν ειδικά κρεβάτια, τραπέζι και δύο καρέκλες το καθένα και έναν μικρό χώρο για προαυλισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.