Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... Στην άβυσσο η τουρκική λίρα: 1 δολάριο αντιστοιχεί σε 8,1280 τουρκικές λίρες

Ο κατήφορος για την τουρκική λίρα συνεχίζεται, με την ισοτιμία της έναντι του αμερικανικού δολαρίου να σημειώνει σήμερα Τρίτη νέο ιστορικό ...





Ο κατήφορος για την τουρκική λίρα συνεχίζεται, με την ισοτιμία της έναντι του αμερικανικού δολαρίου να σημειώνει σήμερα Τρίτη νέο ιστορικό χαμηλό, με τις γεωπολιτικές εντάσεις και την άρνηση της κεντρικής τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκιά της την περασμένη εβδομάδα, να έχουν πληγώσει το τουρκικό νόμισμα.



Περί τις 09.20 π.μ. ώρα Ελλάδος η ισοτιμία της λίρας έναντι του δολαρίου έχει εκτιναχθεί στο 8,1280, σε νέο ιστορικό χαμηλό, μετά το κλείσιμο της Δευτέρας στο 8,0900.

Οι εντάσεις στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η διένεξη με την Ελλάδα για τα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και η σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έχουν πλαισιώσει με ζοφερές προοπτικές την Τουρκία.

Η κεντρική τράπεζα διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 10,25% την περασμένη Πέμπτη και αύξησε το όριο ρευστότητας στο 14,75%, λέγοντας ότι έχει ήδη επιτευχθεί σημαντική σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών μετά από βήματα για τον περιορισμό των κινδύνων του πληθωρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.