Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πληροφορίες αναφέρουν επικείμενη τουρκική ΝΑΤVEX δίπλα στο Κστελόριζο ενώ η τουρκία ΞΑΝΑΒΓΑΖΕΙ τον Στόλο της στην περιοχή..!!!

Πληροφορίες από ξένους στρατιωτικούς ακολούθους στην Άγκυρα αναφέρουν ότι εντός των επομένων ημερών θα εκδοθεί NAVTEX με την οποία θα εξαγγ...

O διάλογος της ελληνικής φρεγάτας με το Oruc Reis | Typosthes

Πληροφορίες από ξένους στρατιωτικούς ακολούθους στην Άγκυρα αναφέρουν ότι εντός των επομένων ημερών θα εκδοθεί NAVTEX με την οποία θα εξαγγέλλονται ασκήσεις αλλά και έρευνες του Oruc Reis στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και νοτίως του συμπλέγματος του Καστελορίζου.




Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του του ΣΚΑΙ, νέα Navtex για το Όρουτς Ρέις είναι στα σκαριά, στην ίδια ευρύτερη περιοχή όμως αυτή τη φορά φαίνεται πως το σεισμογραφικό θα κινηθεί και βορειότερα, ακόμη πιο κοντά στο Καστελόριζο.

Το παραπάνω είχε δηλωθεί ήδη τόσο από Τούρκους Αξιωματούχους όπως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου όσο και από τουρκικές εφημερίδα.

Όι πληροφορίες λένε πως το σεισμογραφικό εκτιμάται να παραμείνει στην περιοχή τουλάχιστον μέχρι τις 25 ή 26 Σεπτεμβρίου.

Ουσιαστικά η Τουρκία ξεκινά την «πολιορκία» των νησιών του νοτιο-ανατολικού Αιγαίου καθώς αναμένεται η NAVTEX να εφάπτεται ή να είναι ελάχιστα ναυτικά μίλια από το σύμπλεγμα του Καστελορίζου, θέλοντας έτσι να δείξει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να στηρίξει τα νησιά(αμυντικά)επομένως δεν δικαιούνται και ΑΟΖ.

Από χθες, σύμφωνα με το militaire.gr, έχει παρατηρηθεί κινητικότητα των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων που έχει αυξήσει το επίπεδο επιφυλακής στις ελληνικές ΕΔ. Οι Τούρκοι έβγαλαν από τους ναυστάθμους τους κι άλλες μονάδες που αναπτύχθηκαν όχι μόνο στην περιοχή πέριξ του Καστελόριζου, αλλά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Εκτός τουρκικών ναυστάθμων βρίσκονται και τέσσερα υποβρύχια.