Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φλώρος και Πάιατ παρακολούθησαν την άσκηση «STOLEN CERBERUS» Ελλάδας και ΗΠΑ

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ, παρακολ...


Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ, παρακολούθησαν στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας δραστηριότητες της άσκησης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ με την επωνυμία «STOLEN CERBERUS».






Η εν λόγω άσκηση αφορά στη διμερή εκπαίδευση σε αντικείμενα ρίψεων προσωπικού και εφοδίων στην ξηρά και στη θάλασσα, πτήσης χαμηλού ύψους, αντιμετώπισης απειλών και εκτέλεσης αεροδιακομιδών, και διαρκεί από την 8 έως την 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Στη δραστηριότητα συμμετέχει προσωπικό Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των δύο χωρών, ένα C–130H της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία C–130J και ένα C–21 της Αεροπορίας των ΗΠΑ και η εκπαίδευση υλοποιείται σε ζώνες ρίψεως της κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Πρέσβης των ΗΠΑ επιβιβάστηκαν σε Α/Φ C–130J της Αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο συμμετείχε σε σχηματισμό αποτελούμενο από άλλα δύο Αμερικανικά αεροσκάφη ιδίου τύπου και ένα Ελληνικό C-130H, που πραγματοποίησαν μεταξύ άλλων και χαμηλή διέλευση άνωθεν του λεκανοπεδίου Αττικής.