Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ.. Τούρκος αμυντικός αναλυτής: Rafale και φρεγάτες «περικυκλώνουν» την Τουρκία

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Τούρκοι, καθώς δεν λένε να σταματήσουν να ασχολούνται με τα ελληνικά Rafale. Αναλύσεις επί αναλύσεων, υποθέσ...



Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Τούρκοι, καθώς δεν λένε να σταματήσουν να ασχολούνται με τα ελληνικά Rafale. Αναλύσεις επί αναλύσεων, υποθέσεις για το που βρήκε η Ελλάδα τα λεφτά, θεωρίες συνωμοσίας, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον τουρκικό τύπο.

Την δική του άποψη καταγράφει ο Τούρκος, ειδικό σε θέματα αμυντικής πολιτικής, Αρντά Μεβλούτογλου. Σύμφωνα με τον οποίο, ένα σχέδιο στρατιωτικής «περικύκλωσης» της Τουρκίας με φρεγάτες και μαχητικά, από τη «συμμαχία της Μεσογείου», εκτυλίσσεται.

Ο Τούρκος αναλυτής ισχυρίζεται ότι «το δημόσιο χρέος της Αθήνας, η οποία σώζεται από την πτώχευση από χώρες της ΕΕ και έχει δισεκατομμύρια δολάρια να πληρώσει έως το 2060, δεν επιτρέπει τέτοιες αγορές». Θυμήθηκε μέχρι και του Ολυμπιακούς του 2004 για να δικαιολογήσει το «παράλογο της αγοράς».

Ο Μεβλούτογλου τόνισε πως «η αγορά νέων φρεγάτων και πολεμικών αεροσκαφών και ο εκσυγχρονισμός των υπαρχουσών τεσσάρων φρεγάτων κατηγορίας MEKO 200HN ήταν στη λίστα αναγκών της Αθήνας για περισσότερα από δέκα χρόνια, αλλά δεν είχαν τους πόρους», σημειώνοντας πως η ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν αιφνιδίασε την Άγκυρα.

Πρόβλημα για την Άγκυρα, σύμφωνα με τον Τούρκο ειδικό, ίσως αποτελέσει η αγορά από την Αθήνα των 18 γαλλικών Rafale, που «αν και μικρός αριθμός, μπορεί να είναι αποτελεσματική προσθήκη, αφού επιπλέον γαλλικά Rafale θα μπορούν να εδρεύουν στην Κρήτη και την Κύπρο».

Ο Τούρκος ειδικός κάνει λόγο για τον κίνδυνο περικύκλωσης της Τουρκίας από την Γαλλία, την Ελλάδα και την Αίγυπτο, (σ.σ.υπογραμμίζει πως και οι τρεις χώρες χρησιμοποιούν Rafale) ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αγοράσει γαλλικά φρεγάτες FREMM.

H Tουρκία φοβάται τους πυραύλους των γαλλικών φρεγατών και των Rafale.

Πρόκειται για τους Scalp Naval, με εμβέλεια άνω των 1000 χλμ. oι οποίοι εκτοξεύονται από τις γαλλικές φρεγάτες αλλά και τους meteor, οι οποίοι εκτοξεύονται από τα Rafale, με εμβέλεια άνω των 110 χλμ.

Πηγή: TRTHaber

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.