Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Oι Αιγύπτιοι επίσημα «άδειασαν» τους Τούρκους, που με πρόσφατα δημοσιεύματά τους προσπάθησαν να δημιουργήσουν «κλίμα» για πιθανή τουρκο-αιγυπτιακή οριοθέτηση ΑΟΖ.

Oι Αιγύπτιοι επίσημα «άδειασαν» τους Τούρκους, που με πρόσφατα δημοσιεύματά τους προσπάθησαν να δημιουργήσουν «κλίμα» για πιθανή τουρκο-α...



Oι Αιγύπτιοι επίσημα «άδειασαν» τους Τούρκους, που με πρόσφατα δημοσιεύματά τους προσπάθησαν να δημιουργήσουν «κλίμα» για πιθανή τουρκο-αιγυπτιακή οριοθέτηση ΑΟΖ.


Συγκεκριμένα, αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας «Hürriyet», επικαλούμενη ασαφείς «πηγές», αναφέρθηκε σε μυστικές συνομιλίες της Τουρκίας με την Αίγυπτο, στις οποίες οι Τούρκοι προσέφεραν μία θαλάσσια έκταση «ίση με τρεις φορές το νησί της Κύπρου», για να πείσουν τους Αιγύπτιους να υπογράψουν συμφωνία καθορισμού θαλασσίων ζωνών με τους Τούρκους.

Στο ξεκίνημα της επιχειρηματολογίας της η Χάντε Φιράτ, επικαλείται τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο CNNTürk:

«Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο.

»Υπάρχουν συνομιλίες σε επίπεδο πληροφοριών.

»Είπαμε στην Αίγυπτο, “Μπορούμε να υπογράψουμε μια συμφωνία όπως αυτή με τη Λιβύη”».
Αιγυπτιακό ράπισμα

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ δήλωσε πως το Κάιρο δεν έχει σκοπό να συζητήσει κάτι με την Τουρκία, ή να διαπραγματευτεί για την ΑΟΖ, καθώς η Άγκυρα δεν σέβεται τους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας.

Χαρακτηριστικό είναι τα ακόλουθα σχόλια στο Twitter, που σκωπτικά αναφέρουν ότι η Τουρκία «προσφέρει κάτι που δεν είναι δικό της».

Στο δεύτερο tweet συνημμένος χάρτης με τα τουρκικά έκνομα… παζάρια θαλασσίων ζωνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.