Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ινστιτούτο Παστέρ: Διαψεύδει τις φήμες για lock down – «Παίρνουμε 1.000 δείγματα κορονοϊού τη μέρα»

Διαψεύδει το Ινστιτούτο Παστέρ τις φήμες περί lock down και ότι δήθεν δεν επαρκούν τα αντιδραστήριά του για έλεγχο δειγμάτων Covid – 1...


Διαψεύδει το Ινστιτούτο Παστέρ τις φήμες περί lock down και ότι δήθεν δεν επαρκούν τα αντιδραστήριά του για έλεγχο δειγμάτων Covid – 19.




Με ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Παστέρ χαρακτηρίζει, συγκεκριμένα, ανακριβείς και παραπλανητικές τις πληροφορίες που δημοσιεύονται για προσωρινό lockdown στις δραστηριότητές του.

“Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ουδέποτε πραγματοποίησε lock down. Αντιθέτως, σήμερα, λαμβάνει περίπου 1.000 δείγματα την ημέρα και προβαίνει σε άμεσο εργαστηριακό έλεγχο. Μάλιστα για τα δείγματα που λαμβάνει έως τις 3:00μμ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ μπορεί και εκδίδει τα αποτελέσματα την ίδια ημέρα”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.Προστίθεται ότι τα περισσότερα από τα δείγματα αυτά προέρχονται από συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ με το Δημόσιο, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του στη συνεδρίαση 3 Σεπτεμβρίου, “επιβεβαίωσε τη βούλησή του, κατόπιν και των οδηγιών του υπουργείου Υγείας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, να συμβληθεί με τα δημόσια νοσοκομεία”.

Σημειώνεται ότι “το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ συνιστά ένα δημόσιο ερευνητικό φορέα που είναι αρωγός της Πολιτείας σε θέματα δημόσιας υγείας και ο οποίος πράττει το καθήκον του κατά τρόπο επιστημονικά άρτιο και αξιόπιστο από την πρώτη ημέρα εξέτασης των κλινικών δειγμάτων για το νέο κορονοϊό στην Ελλάδα”.

Μετά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), μπλόκαρε και το εργαστήριο του ΕΚΠΑ και δεν μπορεί να συνεχίσει να εξετάζει τα δείγματα για τον κορονοϊό.

Λόγω του προβλήματος που ανέκυψε με το ΕΚΕΑ, δόθηκε εντολή τα δείγματα από τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής να στέλνονται στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο εργαστήριο -με δυνατότητα 3.000 αναλύσεων/ημέρα- ενημέρωσε τις διοικήσεις των νοσοκομείων της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ότι μπορεί να αναλύει μόνο τα επείγοντα δείγματα και όχι το σύνολο των δειγμάτων που στέλνει κάθε νοσοκομείο.