Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΜΒΑ από Αμερικάνους...!!! Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αίρεται το εμπάργκο πώλησης όπλων στη Κύπρο - Καταδικάζει τις τουρκικές έρευνες...!!!

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει τις τουρκικές έρευνες, ενώ ταυτόχρονα τονίζει ότι οι κινήσεις της Άγκυρας αυξάνουν τις εντάσεις και αποστα...

Έντονη διαμαρτυρία Στέιτ Ντιπάρτμεντ για σχέσεις Ερντογάν με τη Χαμάς -  ert.gr

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει τις τουρκικές έρευνες, ενώ ταυτόχρονα τονίζει ότι οι κινήσεις της Άγκυρας αυξάνουν τις εντάσεις και αποσταθεροποιούν την περιοχή, την ίδια ώρα προχώρησε και στην μερική άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στη Κύπρο.




Στόχος της Ουάσιγκτον είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση και να επιστρέψουν όλα τα μέρη στο τραπέζι του διαλόγου και για αυτό ακριβώς τονίστηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος μέσα από την επίδειξη ισχύος.

Την ίδια ώρα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε τη μερική άρση του εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων στη Κυπριακή Δημοκρατία. Η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται στο πλαίσιο του γνωστού Νόμου «EastMed Act» και θα έχει μερικό χαρακτήρα, καθώς η απαγόρευση για την πώληση όπλων που έχουν φονικό χαρακτήρα (lethal weapon) θα παραμείνει σε ισχύ.

Η άρση του εμπάργκο αφορά το δημοσιονομικό έτος 2020-2021 και θα έχει τη δυνατότητα να ανανεωθεί. Όπως εξήγησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η αμερικανική διπλωματία κινείται στη γραμμή πράττοντας και βλέποντας και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν κάνει απότομες αλλαγές αλλά προχώρα βήμα-βήμα σε προσεκτικές κινήσεις.