Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος: «Κρίσιμη η κατάσταση – Κλείστε τα αυτιά σας στην παραπληροφόρηση»

Για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό ενημέρωσε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. Κατά την έναρξη της ενημέρωσης ο κ. Γώγος υποσ...


Για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό ενημέρωσε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Κατά την έναρξη της ενημέρωσης ο κ. Γώγος υποστήριξε πως από τα 202 νέα κρούσματα, τα 86 καταγράφηκαν στην Αττική.




Το 30% είναι ασυμπτωματικά, υποστήριξε ο κ. Γώγος, ενώ μέχρι τις 3 Σεπτέμβριου καταγράφηκαν 841 εισαγόμενα κρούσματα.

«Κρίσιμη είναι η κατάσταση, όχι υγειονομικά, είναι κρίσιμη ως προς την περίοδο που εμφανίζεται η έξαρση της πανδημίας. Είναι ο κατάλληλός χρόνος για τον περιορισμό των κρουσμάτων, με ένταση των τεστ», επεσήμανε ο κ. Γώγος.

Επιπρόσθετα τόνισε πως το σύστημα υγείας είναι έτοιμο, και εξήγησε πως οι εντατικές δεν δέχονται ιδιαίτερη πίεση.

«Έκκληση να κρατάμε κλειστά τα αυτιά μας στους συνωμοσιολόγους, αλλά να ακούμε όσους γνωρίζουν πραγματικά για το θέμα», επεσήμανε ο κ. Γώγος.

Παράλληλα τόνισε πως «χρειάζονται εμβολιασμοί για τον χειμώνα- συγκεκριμένα για τη γρίπη- παίρνοντας όμως τα μέτρα για τον κορονοϊο θα περιορίσουμε και τη διασπορά της γρίπης».

Ο καθηγητής εξήγησε πως «η έκβαση των ασθενών στην Ελλάδα είναι αρκετά καλή», ενώ υποστήριξε πως «η θνητότητα στη χώρα μας είναι αρκετά κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ».

Επεσήμανε ωστόσο πως «υπάρχει μετατόπιση των ηλικιών όπου καταγράφονται κρούσματα και πρέπει να το προσέξουμε, υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά από όσο δείχνουν τα δεδομένα. Αναγκαία τα οριζόντια μέτρα, ο ρόλος της συμμόρφωσης σημαντικός».

Για το ενδεχόμενο επαναλοίμωξης από τον κορωνοϊό – πρόσφατα καταγράφηκε περιστατικό και στη χώρα μας- ο κ. Γώγος υποστήριξε πως δεν είναι κάτι συνηθισμένο. «Δεν είναι συνηθισμένο, μπορεί να υπάρχει ανοσιακή βλάβη ή να μην αναπτυξουν τα Τ-κυτταρα ανοσιακή μνήμη.

Έχει πολλές αβεβαιότητες ακόμη- μεγαλύτερη σημασία έχει για τον πληθυσμό που έχει ανοσιακή ανεπάρκεια».

Ως προς τα τεστ, ο κ. Γώγος υπογράμμισε πως όσα περισσότερα διεξάγονται, τόσο το καλύτερο, αλλά με τα δεδομένα που έχουμε τώρα το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι δειγματοληπτικά τεστ και ιχνηλάτηση.