Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που «έσπρωχνε» κοκαΐνη και κάνναβη σε Μύκονο και Αθήνα

Χειροπέδες σε τέσσερις αλλοδαπούς κι έναν Έλληνα, για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνανβης σε σπίτι στην Κερατέα και τη διακίνησή της σε Ατ...


Χειροπέδες σε τέσσερις αλλοδαπούς κι έναν Έλληνα, για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνανβης σε σπίτι στην Κερατέα και τη διακίνησή της σε Αττική και Μύκονο - Πώς έφτασαν στις συλλήψεις οι αστυνομικοί
Μεγάλο κύκλωμα που «έσπρωχνε» κάνναβη και κοκαΐνη σε Αθήνα και Μύκονο, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.




Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και παραγωγή δενδρυλλίων κάνναβης υδροπονικής μορφής, καθώς και στη διακίνηση κάνναβης και κοκαΐνης στις προαναφερόμενες περιοχές.




Τα «λαγωνικά» της Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από πληροφορίες που συνέλεξαν. κατάφεραν να βάλουν στο χέρι το κύκλωμα και να περάσουν χειροπέδες σε τέσσερις Αλβανούς κι έναν Έλληνα, ηλικίας 23 έως 37 ετών. Η έφοδος πραγματοποιήθηκε χθες σε σπίτι στην περιοχή της Κερατέας, που το κύκλωμα είχε μετατρέψει σε εργαστήριο καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης


Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών παρακολουθούσαν περίπου ένα μήνα το συγκεκριμένο κύκλωμα. Για το λόγο αυτό προηγήθηκαν εξακριβώσεις και σύμφωνα με όσα προέκυψαν, αρχηγός της οργάνωσης είναι 37χρονος Αλβανός, ενώ ο Έλληνας είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ρόλο μεταφορέα.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι το κύκλωμα για τις επαφές του χρησιμοποιούσε «παλαιού τύπου μεθόδους», προκειμένου να μην παρακολουθούνται από τις αρχές οι συνομιλίες (απέφευγαν να μιλούν στα κινητά τηλέφωνα), ενώ ήταν πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Ακόμη, στο συγκεκριμένο σπίτι της Κερατέας, υπήρχαν μόνιμα δυο άτομα που δεν έβγαιναν έξω μετά απο εντολές του αρχηγού, για να εποπτεύουν τις καλλιέργειες.

Το κύκλωμα «έριχνε» τα ναρκωτικά σε όλη την Αττική, ενώ κάποιες παρτίδες έφταναν στους «καλούς πελάτες» της Μυκόνου, μέσω ακτοπλοϊκής οδού. Εκτιμάται ότι η δράση του ξεκίνησε πριν από δυο μήνες. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός και τα μέλη δεν είναι σεσημασμένοι για βαριά αδικήματα, με ορισμένους να έχουν τιμωρηθεί στο παρελθόν για τροχονομικές παραβάσεις.



Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• 200 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (Skunk)
• 945 γραμμάρια άγνωστης χημικής σύστασης ουσίας,
• 4 Ι.Χ.Ε. και 1 Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα, καθώς και δίκυκλη μοτοσυκλέτα
• 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• 1.540 ευρώ,
• φυσίγγιο 9mm και σουγιάς,
• 3 αυτοσχέδια μεταλλικά καλούπια και αυτοσχέδιο ξύλινο καλούπι,
• 3 μεταλλικές μέγγενες, καθώς και
• πλήρης εξοπλισμός και παρακολουθήματα εξαερισμού, ηλεκτροδότησης και φωτισμού εργαστήριου - φυτωρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Από τη μεθοδολογία δράσης του κυκλώματος, την ιεραρχική της δομή και τους ρόλους, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, τη δυναμικότητα της φυτείας και των προσδοκώμενων ποσοτήτων κάνναβης, δια της μεθόδου της υδροπονικής καλλιέργειας, προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, που τους εξασφάλιζε διαρκή δράση και αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων, υπολογιζόμενων από 180.000 έως 300.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.