Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΣΤΟΧΟΥ»:Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος: «Ο Τούρκος είναι το Θηρίον της Αποκαλύψεως» είχε πει πριν τον κατακρεουργήσουν...!!!

Ένα παντελώς άγνωστο κείμενο του Κωστή Παλαμά για τον Εθνομάρτυρα και Άγιο Χρυσόστομο Καλαφάτη, που έγραψε στις 4 Σεπτεμβρίου 1922, δηλαδή ...


Ένα παντελώς άγνωστο κείμενο του Κωστή Παλαμά για τον Εθνομάρτυρα και Άγιο Χρυσόστομο Καλαφάτη, που έγραψε στις 4 Σεπτεμβρίου 1922, δηλαδή λίγες μόνο ώρες αφότου ήρθε στην Αθήνα η είδηση για το Μαρτύριο του θρυλικού Μητροπολίτη της Σμύρνης, αποκαλύπτει ο "Στόχος" που κυκλοφορεί από σήμερα Πέμπτη...




Ο Κωστής Παλαμάς παρουσιάζει τον Μεγάλο Ιεράρχη της Σμύρνης ως φογερό Πατριώτη: «Το κήρυγμά του ήταν καθαρότατα και χαρακτηριστικότατα πατριωτικόν. Θράκη, Σμύρνη, Αλύτρωτοι Τόποι. Ο Σταυρός και η Κυανόλευκος τον συγκίνησαν, όπως τον οδήγησαν λίγα χρόνια νωρίτερα, κατά τον Μακεδονικό Αγώνα»!..

Μέσα από το κείμενο του Παλαμά ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ και η άποψη του Εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου για τους τούρκους...

«Το κήρυγμά του ήτο καθαρώτατα και χαρακτηριστικώτατα πατριωτικόν. Ενεπνέετο από τους μεγάλους επικούς καιρούς, από την επικαιρότητα των θριαμβευτικών γεγονότων, των οποίων ησθανόμεθα αγαλλόμενοι τον αντίκτυπον...» λέει για τον Άγιο ο Ποιητής!

Κι όμως... Τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύνρης υπάρχουν κάποιοι που τον κατηγορούν μέχρι σήμερα ως υπερβολικά Πατριώτη και... Μασώνο και ζητούν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο να άρει την αγιοποίησή του, που έγινε το 1993, κατόπιν αόκνων ενεργειών του μακαριστού Χριστόδουλου!

Διαβάστε περισσότερα στον "Στόχο" που κυκλοφορεί...!!!