Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ρίχνει ο Ερντογάν: «Θέλουμε πολιτική λύση με την Ελλάδα»... ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ!

Πολιτική λύση με την Ελλάδα προκρίνει τώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας αλλαγή πλεύσης από την προκλητική ρητορική και ...


Πολιτική λύση με την Ελλάδα προκρίνει τώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας αλλαγή πλεύσης από την προκλητική ρητορική και τις απειλές.





Κατά την κλειστή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, απευθυνόμενος στα στελέχη, είπε ότι "έχουμε δίκιο 100% στην ανατολική Μεσόγειο, δεν θα παραιτηθούμε από τα δίκια μας, μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με όλους εκτός από τη Νότια Κύπρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να συναντηθούμε σε κοινό έδαφος όπου όλοι μπορούν να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο τη Γαλλία" είπε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με τη Hurriyet.

"Συγκρίνετε τις συζητήσεις μας σε όλα τα διπλωματικά ζητήματα, ιδίως της Ανατολικής Μεσογείου, με τις ομολόγους χώρες. Βρείτε τι είδους στήριξη έχουμε προσφέρει σ' αυτές τις χώρες, ιδίως στην Ελλάδα, στο παρελθόν. Πείτε στο κοινό πώς φθάσαμε σ' αυτές τις μέρες. Η Τουρκία πάντα παρέμενε σταθερή. Οι επικεφαλής κρατών όπως η Γαλλία και η Ελλάδα άλλαζαν διαρκώς. Ο λόγος και οι σκέψεις τους διέφεραν επίσης, και ήρθαν παλίρροιες. Μελετήστε αυτές τις παλίρροιες που έγιναν μέχρι σήμερα, κάντε μια ευρεία μελέτη, παρουσιάστε τη σ' εμένα. Ας το εξηγήσουμε αυτό σε συναντήσεις με τους συνομιλητές μας αλλά και στο κοινό" υπογράμμισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

"Στις πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο έχουμε δίκιο 100%, δεν θα παραιτηθούμε από τα δίκια μας. Μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με όλους εκτός από τη Νότια Κύπρο (αναφερόμενος στην Κυπριακή Δημοκρατία). Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να συναντηθούμε σε κοινό έδαφος όπου όλοι μπορούν να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο τη Γαλλία" είπε συγκεκριμένα όπως μετέδωσε η Hurriyet.