Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΚ! Πήρε τη μάσκα από τα σκουπίδια και τη φόρεσε για να μπει στο λεωφορείο

lamiareportΈπαθαν σοκ όσοι βρέθηκαν μπροστά στο αδιανόητο συμβάν στο κέντρο της πόλης… Παρακολουθούμε καθημερινά την ενημέρωση από την...


lamiareportΈπαθαν σοκ όσοι βρέθηκαν μπροστά στο αδιανόητο συμβάν στο κέντρο της πόλης…




Παρακολουθούμε καθημερινά την ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για τους ελέγχους και τα πρόστιμα που πέφτουν σχετικά με τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του νέου κορωνοϊού. Μέσα σε αυτά και η χρήση μάσκας που οι επιστήμονες θέλουν να τη φοράμε υποχρεωτικά σύμφωνα με τα τρέχοντα επιδημιολογικά στοιχεία.

Η εικόνα που μας μετέφερε αναγνώστης το μεσημέρι της Παρασκευής (4/9) είναι απλά σοκαριστική! Στην πλατεία Πάρκου στη στάση του Αστικού, σε ώρα αιχμής, γνωστή ναρκομανής θέλει να επιβιβαστεί σε αυτό αλλά δεν έχει μάσκα. Τότε κάνει το πιο… απλό, ψάχνει στα σκουπίδια βρίσκει μία πεταμένη, τη φοράει και μπαίνει στο αστικό!!!!






Αντιλαμβανόμαστε ότι οποιοδήποτε μέτρο και αν μπει, δεν έχει καμία δύναμη και αξία αν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε τον απαιτούμενο σεβασμό για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια του πλησίον μας. Προσομοιάζει με το αγοράζω κράνος και το κρατάω στο χέρι ή παίρνω ένα υποτυπώδες που δε με προστατεύει, απλά για να γλυτώσω το πρόστιμο. Μόνο που σε αυτές τις περιπτώσεις ρισκάρω μόνο τη ζωή μου.

Σε περιπτώσεις σαν της ναρκομανούς ή ακόμη και άλλων, ευυπόληπτων πολιτών που φοράνε μια πολυχρησιμοποιημένη μάσκα μιας χρήσεως, την οποία πετάνε οπουδήποτε και την πιάνουν με βρώμικα χέρια, ή μια βαμβακερή μάσκα πολλών χρήσεων που δεν την πλένουν όμως ποτέ, ο κίνδυνος είναι μεγάλος και για τους άλλους. Γενικά η μάσκα αν δεν χρησιμοποιείται σωστά είναι ακόμη πιο επικίνδυνη για μετάδοση όχι μόνο της covid-19 αλλά και άλλων ιώσεων και μικροβίων που μπορεί να φέρουμε.

Ας χωνέψουμε πρωτίστως ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ύπουλο εχθρό που μπορεί να σκοτώσει σε μεγάλα ποσοστά, άτομα άνω των 65 ετών και ειδικά ανοσοκατεσταλμένα και ας αναλάβουμε στη συνέχεια την ευθύνη που μας αναλογεί ατομικά. Οι κανόνες υγιεινής υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα - ίσως λίγο πιο αυστηροί - και πρέπει να τηρούνται. Αυτό που είναι καινούριο, είναι ο τρόπος επίδειξης της κοινωνικότητάς μας ο οποίος οφείλει, για κάποιο διάστημα τουλάχιστον, να αλλάξει μέχρι να βρεθεί το όπλο που θα αντιμετωπίσει τον επικίνδυνο εχθρό.