Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αραβικός Σύνδεσμος: «Η Τουρκία πρέπει να αποσυρθεί άνευ όρων από το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη»

Σκληρή αντίδραση στην έκκληση της αραβικής διάσκεψης “Η Τουρκία πρέπει να αποσυρθεί άνευ όρων από το Ιράκ τη Συρία και τη Λιβύη” ...


Σκληρή αντίδραση στην έκκληση της αραβικής διάσκεψης “Η Τουρκία πρέπει να αποσυρθεί άνευ όρων από το Ιράκ τη Συρία και τη Λιβύη”




Σταδιακά κλιμακώνεται στον αραβικό κόσμο η αντίδραση ενάντια στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, που προκαλεί εντάσεις. Τελευταία o Aραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε, πως η Τουρκία πρέπει να αποσύρει άνευ όρων τους στρατιώτες της από τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη.

Σκληρή υπήρξε η αντίδρασή της Άγκυρας σε αυτή την ανακοίνωση και έκκληση. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σχετικά με την απόφαση σχετικά με την Τουρκία της αραβικής διάσκεψης ανέφερε πως ” Απορρίπτουμε εξ ολοκλήρου τις σχετικές με τη χώρα μας αποφάσεις που ελήφθησαν στην σύνοδο. Στις αποφάσεις αυτές δεν υπάρχει καμία πλευρά που μπορεί να εκληφθεί στα σοβαρά.

….
Διακρίνεται πώς στην σύνοδο του Συμβουλίου υπουργών του αραβικού συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, ορισμένα μέλη του αραβικού συνδέσμου, προκειμένου να καλύψουν την καταστροφική τους ατζέντα και τις δραστηριότητές τους, απεύθυναν αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας. …. Διότι η χώρα μας δίνει μεγάλη σημασία στην εδαφική ακεραιότητα των αραβικών χωρών στην πολιτική τους ενότητα και στην Περιφερειακή σταθερότητα και αντίθετα με κάποιες από τις διοικήσεις που πήραν αυτή την απόφαση είναι γνωστό πως η Τουρκία καταβάλλει και προσπάθεια για τη προστασία αυτών.¨

……
Ο Αραβικός Σύνδεσμος με τη σύνοδο που πραγματοποίησε χθες σε υπουργικό επίπεδο, ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει να εμπλέκεται στα εσωτερικά των αραβικών χωρών και να αποσύρει δίχως όρους τους στρατιώτες της από τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη. Η δήλωση ανέφερε επίσης πως “το τουρκικό καθεστώς πρέπει αμέσως να σταματήσει να παραβιάζει τα δικαιώματα των υδάτων του Ιράκ και της Συρίας δημιουργώντας φράγματα στις πηγές των ποταμών τίγρη και Ευφράτη. ” Μιλώντας στην σύνοδο ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σεμιχ Σουκρού, δήλωσε πως η Αίγυπτος δεν θα παραμείνει σιωπηλή στις δραστηριότητές της Τουρκίας στη Λιβύη το Ιράκ και τη Συρία. Ο Αιγύπτιος υπουργός πρόσθεσε πως η Αίγυπτος στήριξε τα μέτρα που έλαβε η Βαγδάτη ενάντια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ.

ahvalnews-com 10/9/2020