Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ...ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟ ΓΥΡΟ... Φωτογραφίες-ντοκουμέντα δείχνουν πώς οι Τούρκοι ενθαρρύνουν την είσοδο λαθρομεταναστών στον Έβρο...!!!

Drones, θερμικές κάμερες, αλλά και οι 400 νέοι συνοριοφύλακες που προστέθηκαν στη δύναμη, αποτελούν ασπίδα για τα σύνορα του Έβρου Φ...

metanstes

Drones, θερμικές κάμερες, αλλά και οι 400 νέοι συνοριοφύλακες που προστέθηκαν στη δύναμη, αποτελούν ασπίδα για τα σύνορα του Έβρου






Φωτογραφίες - ντοκουμέντο δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο τουρκικό τεθωρακισμένο ενθαρρύνει λαθρομετανάστες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι Τούρκοι κάνουν τα «στραβά» μάτια κατά την είσοδο μεταναστών, τη στιγμή που καταγράφεται αύξηση της πίεσης στον Έβρο με δεκάδες μετανάστες να επιχειρούν να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

metanastes2

Τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονται οι μετανάστες στα ελληνικά σύνορα από την τουρκική πλευρά έφερε στο φως ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.




Στην πρώτη αποκλειστική φωτογραφία, που τραβήχτηκε πριν από λίγες μέρες, διακρίνονται μετανάστες να περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού, ενώ πάνω από τα κεφάλια τους βρίσκεται στρατιωτικό όχημα της Τουρκίας που απλώς τους παρακολουθεί.

Οι πόρτες του φαίνεται να ειναι ανοιχτές και οι Τούρκοι στρατιώτες έχουν βγει έξω, όχι για να σταματήσουν τους μετανάστες, αλλά για να κάνουν περιπολία μήπως εντοπίσουν Έλληνες ή άντρες της Frontex. Σε περίπτωση που δουν κάτι, ενημερώνουν τους μετανάστες να κατευθυνθούν σε άλλο σημείο και να φτάσουν στην Ελλάδα.

Επίσης, φαίνονται οι ελληνικές δυνάμεις να έχουν εντοπίσει τους μετανάστες προτού επιβιβαστούν σε βάρκες, οπότε αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω, πριν φτάσουν στα ελληνικά εδάφη. Μάλιστα, φαίνεται να είναι σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν ξανά με την ανάλογη τουρκική βοήθεια.