Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γαλλικό δημοσίευμα κατακεραυνώνει το ΝΑΤΟ: «Ανίκανο» να διαχειριστεί την τουρκική προκλητικότητα

Αν και παραμένει η ισχυρότερη δύναμη της Συμμαχίας από αυτή την πλευρά του Ατλαντικού, η Γαλλία, υπονομεύει με κάθε τρόπο το ΝΑΤΟ. Στον απ...


Αν και παραμένει η ισχυρότερη δύναμη της Συμμαχίας από αυτή την πλευρά του Ατλαντικού, η Γαλλία, υπονομεύει με κάθε τρόπο το ΝΑΤΟ. Στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων, γαλλικό δημοσίευμα χαρακτηρίζει τη Συμμαχία «ανίκανη».




Σύμφωνα τη Le Monde, «το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μία από τις πιο σοβαρές κρίσεις στην ιστορία του», ωστόσο, στην ηγεσία της διατλαντικής συμμαχίας, η ρητορική παραμένει η ίδια: οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο μπορούν ακόμη να εξαλειφθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, η εφημερίδα ασκεί κριτική στην τακτική του ΝΑΤΟ και επικρίνει τον εφησυχασμό του έναντι μιας Τουρκίας που, αν και δεν έχει εναλλακτική από το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, ουσιαστικά παίζει το παιχνίδι της Ρωσίας που επιθυμεί την αποσταθεροποίηση του δυτικού στρατοπέδου, όπως σημειώνει.

Σημειώνεται πως σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, έχει χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ «εγκεφαλικά νεκρό» με αφορμή τα ναυτικά περιστατικά μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας στη Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, η ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle συνοδευόμενο από άγνωστο αριθμό πλοίων και υποβρυχίων του γαλλικού πολεμικού ναυτικού αναμένεται να καταπλεύσει άμεσα στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με δημοσιεύματα Γαλλικών Μέσων ενημέρωσης τα οποία επικαλούνται σχετική πληροφόρηση από το Γαλλικό Υπουργείο Αμύνης. Μπορεί το ΝΑΤΟ να μην παίρνει σαφή θέση, αλλά η Γαλλία υψώνει το ανάστημα της ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα.

Πηγή: Le Monde