Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτό ΗΤΑΝ ένα τουρκικό Άρμα... Πανωλεθρία για την Άγκυρα: Ο Άσαντ «σφυροκοπά» τον τουρκικό στρατό στη Συρία...

Τουρκικό "Βιετνάμ" στην Συρία αυξάνει την δυσαρέσκεια των στρατιωτών για τον Ερντογάν Σύμφωνα με πληροφορίες και εικόνες ο τουρ...



Τουρκικό "Βιετνάμ" στην Συρία αυξάνει την δυσαρέσκεια των στρατιωτών για τον Ερντογάν

Σύμφωνα με πληροφορίες και εικόνες ο τουρκικός στρατός φέρεται να έχει απολέσει θωρακισμένους αρματοφορείς, αλλά και (τεθωρακισμένα οχήματα μάχης) ΤΟΜΑ, σε σφοδρότατη επίθεση των συριακών ενόπλων δυνάμεων διάρκειας τριών μόλις ωρών, προκαλώντας σοκ και δέος στις τουρκικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντός τριών ωρών ο συριακός στρατός κατάφερε να καταστρέψει επιτυχώς τουρκικούς αρματοφορείς και ΤΟΜΑ, με συνολικά 10 μονάδες να αναφέρονται ως κατεστραμμένες.Τις τελευταίες ώρες ο τουρκικός στρατός στην προσπάθεια του να προωθηθεί παράνομα κοντά στην συριακή πόλη του Ιντλίμπ, υπέστη σοβαρή ζημιά χάνοντας οχήματα και πιθανότατα προσωπικό, αφού δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάτι ακόμη.

Οι πληροφορίες που προέρχονται από τοπικές συριακές πηγές στην περιοχή του Idlib, αποκαλύπτουν και φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης που παρουσιάζουν μέρος του κατεστραμμένου τουρκικού εξοπλισμού.

Πρόκειται για τουρκικά θωρακισμένα οχήματα στο Neirab στα περίχωρα του Idlib, τα οποία καταστράφηκαν από τον συριακό στρατό σε μόλις τρεις ώρες.

Σύμφωνα με Ρώσους αμυντικούς εμπειρογνώμονες, όντως η τουρκική επίθεση πραγματοποιήθηκε στην ίδια περιοχή, δεδομένου ότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, η Τουρκία πραγματοποίησε μια μεγάλη μεταφορά στρατιωτικών τεθωρακισμένων οχημάτων στη Συρία.

Το ερώτημα που μένει να επιβεβαιωθεί είναι, εάν η καταστροφή των τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων, έγινε μόνο από τον συριακό στρατό ή και από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, δεδομένου ότι σε αυτήν την περιοχή οι Ρώσοι υλοποιούν μαζικούς βομβαρδισμούς επανειλημμένα αυτές τις ημέρες, κάτι που δείχνει ότι η Μόσχα δεν επιτρέπει στην Τουρκία να προχωρήσει ούτε βήμα.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, το τουρκικό πυροβολικό και οι φιλο-τουρκικές στρατιωτικές μονάδες ξεκίνησαν επίθεση στην επαρχία Al-Hasakah.Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τον ρωσικό στρατό ότι έχουν πραγματοποιήσει τέτοιες επιθέσεις τις τελευταίες 12 ώρες.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, οι επιθέσεις των τουρκικών πυροβόλων στόχευαν σε κτίρια κατοικιών κοντά στην πόλη του Αμπού Ράσιν, προκαλώντας δεκάδες θύματα.

Πολλοί Ρώσοι ειδικοί και αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτή η τουρκική τακτική δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Σύμφωνα με αυτούς, τις τελευταίες εβδομάδες, ο τουρκικός στρατός και οι Τζιχαντιστές που στηρίζει στην περιοχή, έχουν πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις σε κτίρια κατοικιών σε διάφορες περιοχές και ειδικά στην επαρχία Hasaka.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτή είναι μια ύποπτη προσπάθεια των Τούρκων να εκδιώξουν τον τοπικό πληθυσμό, έτσι ώστε οι φιλότουρκοι αντάρτες και οι οικογένειές τους να πάρουν τη θέση τους.

Οι απώλειες για την Άγκυρα αυξάνονται στην Συρία πλέον αφού έχουμε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες κάθε εβδομάδα, ενώ το ηθικό των τουρκικών δυνάμεων ευρίσκεται και λόγω της πανδημίας στο ναδίρ.

Οι Τούρκοι στρατιώτες φοβούνται για την ζωή τους στην περιοχή αφού έχουν να κάνουν και με τον συριακό στρατό εκτός τους αντάρτες, αναβαθμίζοντας την δυσαρέσκεια που τους διακατέχει αφού πολεμούν σε ξένο έδαφος για τα όνειρα του Ερντογάν.

Με δεδομένο ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει δηλώσει επανειλημένα ότι εάν οι ΗΠΑ και ο τουρκικός στρατός δεν εγκαταλείψουν τη χώρα, η Δαμασκός θα ξεκινήσει πόλεμο εναντίον τους, το σενάριο “Βιετνάμ” ειδικά για τους Τούρκους στρατιώτες θα γίνει μια κανονική πραγματικότητα πολύ σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.