Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΕΒΡΟΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ..!! Δήμαρχος Ορεστιάδας: «Δεν έδωσα ΠΟΤΕ σύμφωνη γνώμη για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου»...

Κάθετος σε οποιαδήποτε συζήτηση επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου δηλώνει για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Υπενθυμίζ...


Κάθετος σε οποιαδήποτε συζήτηση επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου δηλώνει για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.




Υπενθυμίζεται ότι το θέμα προέκυψε μετά από αναφορά του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη οποίος, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στη Χίο όπου ανέφερε «ήδη επεκτείνουμε το ΚΥΤ Φυλακίου», και μάλιστα με χωρητικότητα αντίστοιχης με το ΚΥΤ Σάμου, δηλαδή περί τις 5.000 άτομα.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας άμεσα έδωσε την απάντηση του στέλνοντας παράλληλα ένα δυνατό μήνυμα:

«Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ορεστιάδας έχει εκφράσει με ψηφίσματα και αποφάσεις του,τη διαχρονική και σταθερή άρνηση του στη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας προσφυγών και παράτυπων μεταναστών η στην επέκταση υφιστάμενων.
-το ΔΑ της ΠΕΔ ΑΜ-Θ(στο οποίο έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος), έχει αποφασίσει ομόφωνα(με την πρώτη απόφαση να έχει παρθεί επί προεδρίας κ.λαμπάκι), την μη δημιουργία η επέκταση οποιασδήποτε δομής φιλοξενίας.

-ως δήμαρχος Ορεστιάδας δεν έδωσα π ο τ ε σύμφωνη γνώμη (η οποία γνώμη δε μου ζητήθηκε) και δεν θα συναινέσω π ο τ ε , οπότε και από οποίον μου ζητηθεί κ α μ ι α συζήτηση, με κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχω κάνει για το θέμα αυτό.

-υπάρχει η δέσμευση του πρωθυπουργού για εξαίρεση της Θράκης από οποιοδήποτε σχεδιασμό για το θέμα αυτό» σημείωσε ο δήμαρχος.