Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ... Αυξάνονται οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές από το 2021

Στα επίπεδα προ κρίσης αναμένεται να ανέλθει ο αριθμός των εισακτέων στις σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων Την αύξηση του αριθμ...

Στα επίπεδα προ κρίσης αναμένεται να ανέλθει ο αριθμός των εισακτέων στις σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων

Την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές αποφασίζει η κυβέρνηση, έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία που ο αριθμός των σπουδαστών στις σχολές Ευελπίδων, Ικάρων, Ναυτικών Δοκίμων και στη ΣΜΥ, την ΣΜΥΝ, την ΣΜΥΑ, την ΣΣΑΣ είχε μειωθεί δραματικά στο πλαίσιο της οδηγίας των δανειστών για μείωση των αμυντικών δαπανών.

Η αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, δηλαδή από το 2021, οι εισακτέοι στις σχολές Ευελπίδων, Ικάρων, Ναυτικών Δοκίμων και στις υπόλοιπες στρατιωτικές σχολές θα είναι περισσότεροι. Για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, το 2021 οι εισακτέοι στη Σχολή Ευελπίδων θα αυξηθούν σε περίπου 300, από 180 το 2020. Το ακριβές ποσοστό της αύξησης των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος αναμένεται να προσδιοριστεί τους επόμενους μήνες, έπειτα από συνεννόηση των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε επίσης ότι την επόμενη πενταετία θα προσληφθούν 15.000 άνδρες και γυναίκες ως επαγγελματίες οπλίτες για την ανανέωση του έμψυχου δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.