Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κ.Μητσοτάκης: «Εξετάζουμε την υποχρεωτική στράτευση στην ηλικία των 18 ετών»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Θεσσαλονίκη, αποκάλυψε πως είναι υπό εξέ...

Κ.Μητσοτάκης: «Εξετάζουμε την υποχρεωτική στράτευση στην ηλικία των 18 ετών»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Θεσσαλονίκη, αποκάλυψε πως είναι υπό εξέταση το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί υποχρεωτική στράτευση στα 18.




"Κοιτάμε όλες τις πτυχές της θητείας” αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός, παρότι “η θητεία δεν πρόκειται να αυξηθεί πέραν των 12 μηνών Στέκομαι στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτήσουν κάποιες δεξιότητες, να μην αισθάνονται ότι είναι χαμένος χρόνος” τόνισε ο ίδιος.

​Παράλληλα, “ναι, υπάρχει τέτοιο ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, δημιουργεί ζήτημα ισότητας προς όλους και είναι θέμα το οποίο το συζητάω” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας την σχετική θέση του pronews.gr.
Όσον αφορά την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι γεγονός ότι έχει μεγαλώσει επικίνδυνα ο μέσος όρος ηλικίας των μονίμων στελεχών των ΕΔ, ειδικά στις ευαίσθητες ειδικότητες των ειδικών δυνάμεων, των τεθωρακισμένων κλπ.

Η επένδυση σε νέα στελέχη πρέπει να γίνει για θέσεις μάχιμες βέβαια, στις οποίες δεν μπορεί να παραμείνει κάποιος πολύ μετά τα 40 χρόνια ηλικίας του.