Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εντυπωσιακές εικόνες από την πόντιση του καλωδίου ρεύματος των 135 χλμ. που θα ενώσει Κρήτη και Πελοπόννησο

Ξεκίνησε η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου, με το καλώδιο μήκους 135 χλμ. να πέφτει στη θάλασσα! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε...


Ξεκίνησε η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου, με το καλώδιο μήκους 135 χλμ. να πέφτει στη θάλασσα! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως.





Έπεσε στη θάλασσα το καλώδιο μήκους 135 χλμ. του ΑΔΜΗΕ, που θα συνδέσει την Κρήτη με την Πελοπόννησο.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 365 εκατ. ευρώ, προχωρά εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η πόντιση, λοιπόν, όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ξεκίνησε σήμερα (12/9) και οι εικόνες, αλλά και συνολικά η όλη επιχείρηση, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακές.





Η πρώτη θαλάσσια διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα, άλλωστε, αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως και η πόντιση των υποβρύχιων καλωδίων πραγματοποιείται σε βάθος ως και 1.000 μέτρα, γεγονός που καθιστά το έργο, τη βαθύτερη υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση υψηλής τάσης με τριπολικό καλώδιο τεχνολογίας μόνωσης XLPE στον κόσμο.

Το καλώδιο θα τροφοδοτήσει την Κρήτη με καθαρό, φτηνό και αξιόπιστο ρεύμα από την ηπειρωτική χώρα. Το πλοίο που κάνει την πόντιση του καλωδίου ονομάζεται «Ιούλιος Βερν». Η εταιρεία που θα το ρίξει είναι η Prysmian, πρώην Pirelli, η μεγαλύτερη στον κόσμο σε αυτού του είδους τη δραστηριότητα.