Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι τούρκοι λένε ότι... Επί 10 ώρες με 10 drones... «ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ» την Ελληνική Σημαία στο Καστελόριζο...!!!

Επί δέκα ώρες βομβάρδιζαν με κόκκινες μπογιές την ελληνική σημαία στους βράχους του Καστελόριζου 10 Drones μεσαίου μεγέθους, σύμφωνα με τ...



Επί δέκα ώρες βομβάρδιζαν με κόκκινες μπογιές την ελληνική σημαία στους βράχους του Καστελόριζου 10 Drones μεσαίου μεγέθους, σύμφωνα με τουρκικές πηγές που δημοσιεύτηκαν στο twitter από γνωστό Τούρκο στρατιωτικό αναλυτή. Η πηγή της πληροφορίας ασφαλώς αφήνει περιθώρια για το ενδεχόμενο… οργανωμένου τουρκικού ψεύδους, όμως δεν μπορεί και να παρακαμφθεί. Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα μπορούσε να τοποθετηθεί, έστω δια “κύκλων” για το θέμα.

Σύμφωνα με τον Turan Oguz @TyrannosurusRex η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από ομάδα Τούρκων πολιτών οι οποίοι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εκδικηθούν την Ελλάδα για την πρόσφατη καταστροφή της τουρκικής σημαίας από Έλληνες πολίτες σε διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη.

Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν 10 τετρακόπτερα τα οποία απογειώθηκαν από τις τουρκικές ακτές το βράδυ της Παρασκευής και μετά από 10 ώρες διαδοχικών αποστολών προς το Καστελόριζο μεταφέροντας βόμβες κόκκινης μπογιάς, κατάφεραν να προκαλέσουν ζημιά στην ελληνική σημαία που είχε σχεδιαστεί από τους κατοίκους του νησιού στους βράχους του.

Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση «βομβαρδισμού» ελληνικού εδάφους από ιπτάμενα μέσα που προέρχονται από την Τουρκία ακόμη και εάν σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από εθνικιστές πολίτες.

Για όσους γνωρίζουν την Τουρκία η πραγματοποίηση μιας τέτοιας αποστολής αυτού του μεγέθους (χρήση 10 τετρακόπτερων) επί 10 ώρες δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς η Στρατοχωροφυλακή να μην το γνωρίζει. Πολλές φορές στο παρελθόν οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν πολίτες για την πραγματοποίηση υπονομευτικών επιχειρήσεων και αποστολών που αποσκοπούν στο κλονισμό του ηθικού του αντιπάλου.

Από την άλλη πλευρά σημαντικά ερωτήματα εγείρονται αναφορικά με την δυνατότητα των ελληνικών φρουρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να εντοπίσουν αυτού του είδους τις απειλές, αφού αντί για βόμβες μπογιάς οι Τούρκοι σε μια κρίση θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πυρομαχικά μεταφερόμενα από δεκάδες τετρακόπτερα κατά στόχων σημαντικών για την άμυνα του νησιού χωρίς να προκαλέσουν την εγρήγορση των Ελλήνων στρατιωτών λόγω του μικρού μεγέθους των ιπτάμενων μέσων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Η πολεμική αντιπαράθεσή στο Αιγαίο έχει αλλάξει σημαντικά εξαιτίας των νέων τεχνολογιών αλλά και της εμπειρίας που οι Τούρκοι έχουν αποκτήσει στην χρήση αυτών στα πολεμικά μέτωπα που επιχειρούν τα τελευταία χρόνια.

Η χρήση σμηνών από τετρακόπτερα και εξακόπτερα εξοπλισμένα με υποπυρομαχικά, η χρήση αυτοκτονικών drones κατά στόχων στα νησιά του Αιγαίου είναι το μέλλον των πολεμικών επιχειρήσεων και όπως φαίνεται στην πράξη οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν βρει ακόμη την απάντηση σε αυτή τη νέα απειλή. Ίσως παραμένει «κολλημένος» στην εκπαίδευση, τον εξοπλισμό και την προετοιμασία του για την εξουδετέρωση των γνωστών συμβατικών απειλών όπως αποβατικών και αεροαποβατικών ενεργειών.

Η χρήση των εξοπλισμένων τετρακόπτερων/εξακόπτερων και αυτοκτονικών drones φαίνεται να έχει καταλάβει καίρια θέση στο νέο τουρκικό δόγμα επιχειρήσεων και η επιχείρηση των εθνικόφρονων Τούρκων πολιτών στο Καστελλόριζο ίσως να ήταν και η πρώτη αληθινή δοκιμή επί ελληνικού εδάφους ώστε να αντληθούν συμπεράσματα για το μέλλον.

Εν κατακλείδι ο “βομβαρδισμός” της Ελληνικής σημαίας στο Καστελλόριζο με μπογιές θα μπορούσε να καταγραφεί ως η πρώτη τουρκική επιχείρηση ενεργητικής άμεσης επέμβασης σε ελληνικό έδαφος με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για το μέλλον.

Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να αντιληφθούν την νέα απειλή και να φροντίσουν να θωρακίσουν τα νησιά από την νέα τουρκική απειλή η οποία συνδυάζει το στοιχείο της… ασυμμετρότητας, του αιφνιδιασμού και της αποτελεσματικότητας, αφού οι δράστες επέτυχαν και το στόχο να προκαλέσουν ζημιές στην ελληνική σημαία και να περάσουν το μήνυμα στο τοπικό πληθυσμό. Ποιο ήταν αυτό; Ότι μπορούν ανέξοδα, με χαμηλό ρίσκο να αμφισβητήσουν την ασφάλεια των ακριτών μας όποτε επιθυμούν.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.