Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...!!! Τσαβούσογλου: Άλλους τρεις μήνες στην ανατολική Μεσόγειο το «Oruc Reis» - «Casus belli» τα 12 μίλια

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι θα εκδίδονται «τμηματικές» Navtex για την παραμονή του σεισμογραφικού στην περιοχή της Ανατολικ...

reis_main

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι θα εκδίδονται «τμηματικές» Navtex για την παραμονή του σεισμογραφικού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis θα παραμείνει στην ανατολική Μεσόγειο για 90 ημέρες, ανακοίνωσε απόψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι «Α Χαμπέρ».





Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το τελεσίγραφο που έστειλε η ΕΕ για κυρώσεις, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδειξε ότι η Άγκυρα δεν έχει διάθεση υποχώρησης από την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα και σημείωσε ότι θα εκδίδονται «τμηματικές» Navtex για την παραμονή του σεισμογραφικού στην ανατoλική Μεσόγειο, που θα αφορούν την κάθε περιοχή ξεχωριστά και σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Όπως διευκρίνισε, οι πρώτες Navtex θα αφορούν έρευνες σε δυτικές περιοχές (σ.σ. περιοχές τουρκο-λιβυκού μνημονίου) και στο τέλος του 3μήνου το Oruc Reis θα πλησιάσει την (τουρκική) ηπειρωτική χώρα.

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, συνέχισε το γαϊτανάκι των απειλών χαρακτηρίζοντας αιτία πολέμου ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι δεν ενοχλεί την Άγκυρα η επέκτασή τους στο Ιόνιο Πέλαγος.

«Η Ελλάδα ενεργεί όπως εκείνη θέλει όπου έχει δικαιώματα. Δεν μας αφορά αυτό. Ωστόσο, στο Αιγαίο δεν μπορούν να επεκτείνουν τα σύνορά τους στα 12 μίλια. Αυτό αποτελεί αιτία πολέμου. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 12 μίλια. Το λέω πολύ ξεκάθαρα», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.