Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Ο 17χρονος που σκότωσε διαδηλωτές στο Ουισκόνσιν «ήταν σε αυτοάμυνα» λέει ο δικηγόρος του

«Ο Κάιλ Ρίτενχαουζ βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία που του έχουν απαγγελθεί είναι αβάσιμες» τονίζει ο δικηγόρο...

kyle1_usa

«Ο Κάιλ Ρίτενχαουζ βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία που του έχουν απαγγελθεί είναι αβάσιμες» τονίζει ο δικηγόρος του 17χρονου




Ο γνωστός δικηγόρος, που έχει αναλάβει να εκπροσωπήσει τον 17χρονο ο οποίος σκότωσε δύο διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter και τραυμάτισε έναν ακόμη στη διάρκεια των κινητοποιήσεων στην Κενόσα του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο πελάτης του βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Ο δικηγόρος Λιν Γουντ επεσήμανε ότι το βίντεο από το περιστατικό δικαιώνει τον Κάιλ Ρίτενχαουζ, παρά την παραπληροφόρηση, όπως την αποκάλεσε, που κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης.

«Ο Κάιλ Ρίτενχαουζ βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία που του έχουν απαγγελθεί είναι αβάσιμες. Εναντίον αυτού του 17χρονου αγοριού διαπράττεται μια κατάφορη νομική αδικία», κατήγγειλε ο Γουντ στο Twitter.

Εναντίον του Ρίτενχαουζ έχουν απαγγελθεί έξι κατηγορίες, ανάμεσά τους και για ανθρωποκτονία και για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, την Τρίτη ο 17χρονος ταξίδεψε 50 χιλιόμετρα για να πάει στην Κενόσα από την Άντιοχ του Ιλινόι όπου ζει, προτού σκοτώσει δύο ανθρώπους στις 23:45.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον νεαρό ότι πυροβόλησε με το στρατιωτικού τύπου τουφέκι που είχε στην κατοχή του τρεις διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον 36χρονο Τζόζεφ Ρόζενμπάουμ και τον 26χρονο Άντονι Χούμπερ.

Μεταξύ των στοιχείων που επικαλείται η εισαγγελία είναι και αρκετά βίντεο από το περιστατικό τα οποία τράβηξαν περαστικοί. Σε ένα από αυτά ακούγεται ο Ρίτενχαουζ να φωνάζει σε έναν φίλο του «μόλις σκότωσα κάποιον».