Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΤΥΠΗΜΑ ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...!!! Το Κογκρέσο απέκλεισε τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία για δύο χρόνια... ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΡΗΞΗΣ οι δυό χώρες!

Δυσχεραίνεται η σχέση των δύο παλιών συμμάχων του ΝΑΤΟ, καθώς η κοινή γνώμη των ΗΠΑ μεταβάλλεται αρνητικά με αφορμή τις τελευταίες εξελίξει...

Washington Slams Turkey, Halts Delivery of F-35 Fighter Jet ...

Δυσχεραίνεται η σχέση των δύο παλιών συμμάχων του ΝΑΤΟ, καθώς η κοινή γνώμη των ΗΠΑ μεταβάλλεται αρνητικά με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις αγοραπωλησίες μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας. Η Τουρκία ρίσκαρε με την αγορά των S-400 παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από τον Λευκό Οίκο. Τώρα ήρθε ώρα να πληρώσει.




Τέσσερα βασικά μέλη του Κογκρέσου, είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά, έχουν παγώσει όλες τις μεγάλες πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ στην Τουρκία για σχεδόν δύο χρόνια σε μια κίνηση για να πιέσουν την Άγκυρα να εγκαταλείψει το ρωσικό σύστημα άμυνας S-400, σύμφωνα με το Defense News.

Παρόλο που δεν είναι σαφές πόσες πιθανές πωλήσεις έχουν ανασταλεί, τουλάχιστον δύο σημαντικές συμφωνίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα: Ένα συμβόλαιο για διαρθρωτικές αναβαθμίσεις των F-16, και άδειες εξαγωγής για κινητήρες που κατασκευάζονται από τις ΗΠΑ που η Τουρκία πρέπει να ολοκληρώσει για τα επιθετικά ελικόπτερα αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Πακιστάν.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στην Τουρκία.

Όταν το Κογκρέσο συγκρατεί τις πωλήσεις μεγάλων οπλικών συστημάτων, όπως τα άρματα μάχης, τα αεροπλάνα και τα πλοία, συνήθως στοχεύει στο να επιπλήξει συγκεκριμένες στρατιωτικές ή πολιτικές ενέργειες μιας χώρας. Αλλά το πάγωμα των πωλήσεων όπλων είναι ένα διπλωματικό εργαλείο που οι ΗΠΑ δεν έχουν χρησιμοποιήσει εναντίον της Τουρκίας από το 1978.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Jim Risch, R-Idaho, και το μέλος του υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων του Υπουργού Εξωτερικών Mike McCaul, R-Texas, αναγνώρισαν ότι το πάγωμα μετά από επικοινωνία με την Defense News.