Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα εστία κορονοϊού σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη – 22 κρούσματα

Εικοσιδύο άτομα διαγνώστηκαν με κορονοϊό σε οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για 15 ηλ...


Εικοσιδύο άτομα διαγνώστηκαν με κορονοϊό σε οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για 15 ηλικιωμένους και 7 άτομα από το προσωπικό.

Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα και η ανησυχία: Αρνητικό ρεκόρ με 269 νέα – 98 στην Αττική, 70 στη Θεσσαλονίκη
Νέο αρνητικό ρεκόρ με 269 νέα κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε χθες Τρίτη 18/8 η Ελλάδα, με τον αριθμό αυτό να είναι πολύ αυξημένος σε σχέση με τα 150 κρούσματα που καταγράφηκαν την Δευτέρα 17/8.

Η χώρα μας μετράει 233 θύματα από την πανδημία.

Από χθες, οι επιστήμονες έλεγαν ότι η μείωση που παρατηρήθηκε ήταν πλασματική, αφού τη Δευτέρα ανακοινώνονται τα κρούσματα που καταμετρώνται τις Κυριακές, όπου υπάρχει μία υστέρηση στη λειτουργία των εργαστηρίων.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί ο αριθμός νέων κρουσμάτων στις πρώτες 18 ημέρες του Αυγούστου. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του μήνα έχουν καταγραφεί συνολικά 3.054 νέα κρούσματα, τη στιγμή που ολόκληρο τον Μάρτιο, όταν είχαμε την «έκρηξη» του ιού στη χώρα και είχαν αρχίσει να λαμβάνονται τα πρώτα μέτρα είχαμε 1.307 κρούσματα.

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα
Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού χθες στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 269 νέα περιστατικά COVID-19 στη χώρα μας. Στο «κόκκινο» βρίσκονται Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7.472, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες. 1742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3516 (47.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

25 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 7 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Οι νεκροί είναι 233, αφού χθες βράδυ καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος από κορονοϊό.

Πρόκειται για έναν 88χρονο με υποκείμενα νοσήματα από το γηροκομείο Αγία Κυριακή, στο Ασβεστοχώρι, που κατέληξε στο Παπανικολάου.

Σημειώνεται ότι είναι ο έκτος νεκρός από το γηροκομείο, για το οποίο υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση έπειτα από τα 36 κρούσματα.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πώς κατανέμονται τα κρούσματα
Από τα 269 τα 220 είναι εγχώρια, τα 25 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ τα 18 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα:

39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
10 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
98 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
70 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας,
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας,
10 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
Χαρδαλιάς: Δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση κρουσμάτων
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υποστήριξε -μεταξύ άλλων- κατά την χθεσινή και πλέον καθιερωμένη, ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρας μας, ότι ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων.

«Το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια και έχουν προκληθεί από τις συναθροίσεις. Υπάρχουν χώρες που δεν άνοιξαν τον τουρισμό και εμφανίζουν χειρότερα μέτρα, όπως το Ισραήλ και η Νέα Ζηλανδία. Η Ελλάδα δεν τα πάει χειρότερα, έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε οικονομία και τουρισμό με μικρό κόστος» είπε ο ίδιος.

Πονοκέφαλος η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές
Σε κάθε περίπτωση, ο πονοκέφαλος της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών είναι η επιστροφή των νέων στα αστικά κέντρα και η πιθανή μετάδοση του ιού σε μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους. Το βλέμμα των ειδικών στρέφεται πλέον στην επόμενη εβδομάδα όπου και θα επιστρέψει ένας μεγάλος αριθμός από τους εκδρομείς του Αυγούστου από τη συμπεριφορά των οποίων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία του ιού στην χώρα μας.

Έρημη πόλη η Αθήνα τα μεσάνυχτα μετά τα μέτρα
Νέα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή σε εφαρμογή από την Δευτέρα 17 Αυγούστου το βράδυ, όπου και στην Αττική τα μεσάνυχτα, μπαρ και εστιατόρια έκλεισαν τα φώτα και κάλεσαν τους θαμώνες να αποχωρήσουν.

Τα καταστήματα κατέβασαν ρολά τα μεσάνυχτα, με την πόλη να μην θυμίζει σε τίποτα αντίστοιχα καλοκαίρια με τουρίστες και κόσμο να διασκεδάζει.

Το συγκεκριμένο μέτρο, αν δεν πάρει παράταση με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου. Όσοι καταστηματάρχες δεν συμμορφώνονται με αυτό θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και τρεις μέρες αναστολή λειτουργίας.