Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απάτη 100.000 ευρώ σε βάρος εμπόρων τροφίμων

Προϊόντα τροφίμων αξίας άνω των 100.000 ευρώ απέσπασαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης από τρεις επιχειρήσεις με το πρόσχημα της επέκτασης των...


Προϊόντα τροφίμων αξίας άνω των 100.000 ευρώ απέσπασαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης από τρεις επιχειρήσεις με το πρόσχημα της επέκτασης των δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ένας 56χρονος Έλληνας μία 36χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη ατόμων, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απατών τετελεσμένες κατ΄εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και πλαστογραφία.

Τα μέλη της οργάνωσης συνέστησαν εταιρεία τροφίμων σε χώρα του εξωτερικού με φερόμενη ιδιοκτήτρια την 36χρονη. Στη συνέχεια τα άλλα δύο μέλη, χρησιμοποιώντας αριθμούς κινητής τηλεφωνίας και λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας υπό την επωνυμία της παραπάνω εταιρείας, καθώς και τηλεφωνικό αριθμό στον οποίο φαίνεται ως συνδρομητής έτερο άτομο, προσέγγιζαν εμπόρους τροφίμων ως εκπρόσωποι ή συνεργάτες της εταιρείας στην Ελλάδα, προκειμένου να αποσπάσουν προϊόντα τροφίμων χωρίς να καταβάλουν το αντίστοιχο αντίτιμο.

Για να επιτύχουν το σκοπό τους παρουσίαζαν τις εμπορικές συναλλαγές ως ευκαιρία για επέκταση των δραστηριοτήτων των προαναφερόμενων εμπόρων στο εξωτερικό.

Με τον παραπάνω τρόπο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης απέσπασαν από τρεις 3 επιχειρήσεις σε περιοχές της Πέλλας, των Τρικάλων και της Κέρκυρας που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των τροφίμων, διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας 108.741,46 ευρώ.

Ζημιά 1.260 ευρώ υπέστη και μία μεταφορική εταιρεία καθώς δεν της καταβλήθηκε το συμφωνηθέν κόμιστρο για τη μεταφορά εμπορευμάτων