Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

US Army: Φίλια πυρά M1A2 Abrams κατά άρματος του ιδίου τύπου στα 2.600 μ.

Αμερικανικό άρμα μάχης M1A2 Abrams έβαλλε και έπληξε κατά λάθος φίλιο άρμα του ιδίου τύπου κατά τη διάρκεια άσκησης με αποτέλεσμα τον τραυμ...


Αμερικανικό άρμα μάχης M1A2 Abrams έβαλλε και έπληξε κατά λάθος φίλιο άρμα του ιδίου τύπου κατά τη διάρκεια άσκησης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μέλους του πληρώματος του άρματος “στόχου”, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το άρμα “στόχος” απείχε περί τα 2.600 μ. από το άρμα που έβαλλε εναντίον του.




Το M1A2 Abrams είναι το κύριο άρμα μάχης του αμερικανικού στρατού. Στην σημερινή του έκδοση φέρει πυροβόλο των 120 χλστ., σύστημα ενεργούς αυτοπροστασίας Trophy, ψηφιακά συστήματα επικοινωνιών. Η νεότερη έκδοσή του -M1A2 SEPv3- αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία τις επόμενες εβδομάδες.





Το βάλλων άρμα εκτόξευσε βλήμα M1002 Target Practice Multipurpose Tracer (TPMP-T) το οποίο είτε εποστρακίστηκε και έπληξε το έταιρο άρμα, ή ο πυροβολητής του πρώτου κατά λάθος έβαλλε κατά του φίλιου άρματος.

Τα δύο άρματα απείχαν μεταξύ τους 2.600 μ. όπως αναφέρθηκε. Το Μ1 πλήττει στόχους, εν κινήσει, με ποσοστό επιτυχίας 90%, σε αποστάσεις 1.000 μ.