Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στην αποθήκη του ΣΔΟΕ τόνοι από «μαϊμούδες» Rolex και Louis Vuitton

Αθηναίος επιχειρηματίας ο κάτοχος πίσω από την ποσότητα «μαμούθ» προϊόντων «μαϊμού» Τον όγκο τον νιώθεις σε κάθε σου βήμα, καθώς προσπαθεί...

sdoe3453

Αθηναίος επιχειρηματίας ο κάτοχος πίσω από την ποσότητα «μαμούθ» προϊόντων «μαϊμού»
Τον όγκο τον νιώθεις σε κάθε σου βήμα, καθώς προσπαθείς να ισορροπήσεις πάνω σε εκατοντάδες κούτες ασφυκτικά γεμάτες με απομιμήσεις επώνυμων ρολογιών ενώ ο ήχος μοιάζει σα να συνθλίβεις με το παπούτσι σου χιλιάδες κατσαρίδες.




Κεντρική αποθήκη του ΣΔΟΕ στο Ρέντη. Δεν την πιάνει το μάτι σου, ούτε όμως περιμένεις να συναντήσεις σύγχρονες εγκαταστάσεις. Μοιάζει περισσότερο με εγκαταλελειμμένο κτίριο, παρά με τόπο συγκέντρωσης προϊόντων από το παρεμπόριο όλης της χώρας.

Σιδερένια σκάλα σε οδηγεί σε μια ατσάλινη πόρτα που ανοίγει με σχετική δυσκολία. Στο αχανές εσωτερικό του, το χάος με τα χιλιάδες κιβώτια το ένα πάνω στο άλλο ταξινομείται με προσωπική εργασία.







Εδώ τις τελευταίες ημέρες οι άντρες της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής καταγράφουν ένα προς ένα τα απομιμητικά προϊόντα που ξετρύπωσαν από μια υπόγεια αποθήκη στο Ίλιον, την οποία παρακολουθούσαν μέρα και νύχτα, ωσότου βεβαιωθούν ότι εκεί μαζεύεται ένα αρκετά σημαντικό φορτίο με επώνυμες «μαϊμούδες» προτού διοχετευτεί στην αγορά, είτε μέσω καταστημάτων λιανικής είτε μέσω διαδικτύου.


Μιλάμε για πολύ πράμα. Τον όγκο τον νοιώθεις σε κάθε σου βήμα, καθώς προσπαθείς να ισορροπήσεις πάνω σε κούτες γεμάτες με χιλιάδες απομιμήσεις επώνυμων ρολογιών, όπως Rolex και Vacheron Constantin ενώ ο ήχος μοιάζει σα να συνθλίβεις με το παπούτσι σου χιλιάδες κατσαρίδες. Κάθε κούτα κρύβει κι ένα μικρό «θησαυρό», αμπαλαρισμένο σε ακριβή συσκευασία για να μοιάζει η απομίμηση με το αυθεντικό. Οι αθεόφοβοι έχουν κοπιάρει μέχρι και το δελτίο αποστολής «made in Hong Kong» για να δείχνει αληθινό. Χρήσιμα στοιχεία και για τους δικηγόρους των επώνυμων φιρμών.




Σε ένα φορτίο- γίγας που χρειάστηκαν 13 φορτηγά για να το μεταφέρουν στην αποθήκη του ΣΔΟΕ, η φίρμα Louis Vuitton έχει την τιμητική της. Το καταλαβαίνεις από τα χιλιάδες πορτοκαλί κουτιά που εντοπίζεις στα περισσότερα χάρτινα κιβώτια, μέσα στα οποία θα βρεις πορτοφόλια, τσάντες κι άλλα αξεσουάρ. Τα αυθεντικά κοστίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ το κομμάτι, ενώ οι απομιμήσεις που έχουμε μπροστά μας πωλούνται από 100 έως 200 ευρώ, ανάλογα το αντικείμενο και την ζήτηση του.

Ο κάτοχος τους, επιχειρηματίας από την Αθήνα, από τους πιο δυνατούς παίχτες στο παρεμπόριο υπέστη σημαντικό πλήγμα. Το φορτίο με τα «μαϊμού» προϊόντα θα του απέφερε κέρδος μερικά εκατομμύρια ευρώ. Ανάλογη ζημιά υπέστησαν προ ημερών και τα μέλη του κυκλώματος στη Κρήτη, στο εργαστήριο των οποίων εντοπίστηκαν 1.000.000 συσκευασίες μαϊμού αρωμάτων μαζί με «επώνυμες» τσάντες και αξεσουάρ. Κατά την διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν 1.200 λίτρα αιθυλική αλκοόλη που χρησιμοποιούνταν στην παρασκευή των αρωμάτων καθώς και περίπου 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά και επιταγές. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ειδικεύονταν στην παράνομη κατασκευή και διάθεση αρωμάτων διαφόρων επωνύμων εταιριών και στη διάθεσή αποτιμητικών προϊόντων.