Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τρελάθηκαν ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ οι Τούρκοι με την ένταξη της Κύπρου στο αμερικανικό πρόγραμμα IMET και απειλούν

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, δήλωσε ότι το βήμα των ΗΠΑ να εντάξουν την Κυπριακή Δημοκρατία στο αμερικαν...

Τρελάθηκαν οι Τούρκοι με την ένταξη της Κύπρου στο αμερικανικό ...

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, δήλωσε ότι το βήμα των ΗΠΑ να εντάξουν την Κυπριακή Δημοκρατία στο αμερικανικό πρόγραμμα Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Προετοιμασίας (IMET), είναι ξεκάθαρο ότι «δεν θα βοηθήσει στην εξασφάλιση ειρήνης και σταθερότητας». Απειλεί δηλαδή.






Αυτό αναφέρεται σε γραπτή του απάντηση σε σχετικό ερώτημα, υπογραμμίζοντας ότι η «ίση μεταχείριση» και των δύο πλευρών στο νησί είναι αρχή των Ηνωμένων Εθνών.

Αρνείται να δεχτεί, κατά την πάγια τουρκική στάση, ότι το μόνο νόμιμο και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος στην Κύπρο είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας τα βόρεια εδάφη τελούν υπό παράνομη τουρκική κατοχή και ότι το ψευδοκράτος στη βόρεια Κύπρο είναι ένα έκνομο μόρφωμα, καταδικασμένο από τα Ηνωμένα Έθνη.

Προφανώς και οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως το μοναδικό κράτος στην Κύπρο.

«Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, αυτά και παρόμοια βήματα δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό, αντίθετα, η ασυμβίβαστη θέση της ελληνικής πλευράς γίνεται ισχυρότερη», πρόσθεσε ο κ. Ακσόι.