Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...!!! «Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη και έχει ευθύνη την οποία πρέπει να αναλάβει...» ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ «ΑΚΡΑΙΟΙ»...

Το πάγωμα της τουρκικής NAVTEX για έρευνες από το Oruc Reis και τη νέα NAVTEX για το Μπαρμπαρός στην Κυπριακή ΑΟΖ, σχολιάζει στο Faceb...

APOEL gallery: Εστίν ουν Ελλάς και η Κύπρος

Το πάγωμα της τουρκικής NAVTEX για έρευνες από το Oruc Reis και τη νέα NAVTEX για το Μπαρμπαρός στην Κυπριακή ΑΟΖ, σχολιάζει στο Facebook ο Γιώργος Κέντας, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

(Να σημειώσουμε ότι το BARBAROS βρίσκεται ήδη ΜΕΣΑ στην Ελληνική ΑΟΖ της Κύπρου)

NAVTEX για Μπαρμπαρός: Η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της...

Η πολιτική συγκυρία μέσα στην οποία έκδοσε τη νέα παράνομη NAVTEX η Τουρκία απαιτεί αποφασιστική αντίδραση. Μπορεί το Μπάρπαρος να έχει κάνει σωρεία παράνομων ερευνών από το 2014, αλλά τώρα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.




Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας για «πάγωμα» των ενεργειών της στην Ανατολική Μεσόγειο, ήρθε και η ανακοίνωση για τη νέα NAVTEX. Είναι σαφές γιατί το έκανε αυτό η Τουρκία: θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η Κύπρος είναι κάτω από τον απόλυτο γεωπολιτικό της έλεγχο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, ούτε είναι έτοιμη να το διαπραγματευτεί. Όμως, η κίνηση αυτή επιδιώκει να εξευτελίσει και την Αθήνα, καθώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση της Κύπρου βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση. Απαιτείται ενότητα όλων μας με ένα καθαρό στόχο: απαίτηση από την Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της και να αντιδράσει.

Δεν μπορεί να συνεχίσει να στέλνει η Αθήνα το ίδιο μήνυμα αποστασιοποίησης για την επιθετική δραστηριότητα της Τουρκίας λέγοντας απλά ότι η Κύπρος δεν έχει στρατό και δεν μπορεί να αντιδράσει.

Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη και έχει ευθύνη την οποία πρέπει να αναλάβει. Τα λόγια που λέχθηκαν στο Μαξίμου πρέπει να γίνουν πράξεις. Όπως επίσης, η ενέργεια αυτή της Τουρκίας πρέπει να συναντήσει και την ουσιαστική αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαίτηση λοιπόν από την κ. Μέρκελ να καλέσει την Τουρκία να μην προχωρήσει με νεες παράνομες δραστηριότητες στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου. Απαίτηση από το Συμβούλιο της ΕΕ για απόφαση κυρώσεων.