Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καθηγήτρια νοσηλευτικής απολύθηκε επειδή είπε πως «όλες οι ζωές έχουν σημασία»... και των λευκών δηλαδή...!!!

Κόντρα στην μόδα του Black Lives Matter -  Από την μια είχαμε περιπτώσεις σαν την καθηγήτρια του Κέιμπριτζ που μίλησε κατά των "λ...



Κόντρα στην μόδα του Black Lives Matter - Από την μια είχαμε περιπτώσεις σαν την καθηγήτρια του Κέιμπριτζ που μίλησε κατά των "λευκών ζωών" και...πήρε και προαγωγή!

Από την άλλη με όσα συμβαίνουν σχετικά με το κίνημα Black Lives Matter υπάρχει μια αίσθηση μιας νέας ορθοδοξίας που δεν επιτρέπει τη διαφωνία. Η πιο πρόσφατη διαμάχη αφορά στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης-και την καθηγήτρια Νοσηλευτικής Leslie Neal-Boylan. Η Δρ. Neal-Boylan βρισκόταν στη θέση της μόνο για λίγους μήνες και... απολύθηκε. Ο λόγος, σύμφωνα με πολλές αναφορές, είναι ότι έστειλε ένα email στις 2 Ιουνίου στη Σχολή Νοσηλευτικής Solomont σχετικά με τις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού σε ολόκληρη τη χώρα που περιλαμβάνουν τις λέξεις "η ζωή του καθενός έχει σημασία."




Το θέμα με τις αντίθετες φωνές πανεπιστημιακών καθηγητών έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις, καθώς μεμονωμένοι καθηγητές καταγγέλλονται δημόσια από τα πανεπιστήμια τους, αναγκάζονται να συνταξιοδοτηθούν ή απολύονται οριστικά επειδή εξέφρασαν διαφωνίες.

Η Δρ. Neal-Boylan ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο ως «οραματιστής ηγέτης» από το πανεπιστήμιο για την ανάληψη της θέσης του πρύτανη. Τα γραπτά της περιλαμβάνουν ισχυρή υπεράσπιση για τα άτομα με αναπηρία στον τομέα της νοσηλευτικής. Αυτά τα κείμενα δείχνουν τεράστια ενσυναίσθηση και ανησυχία για την ένταξη στο επάγγελμα.

Η προαναφερόμενη διαμάχη ξεκίνησε όταν η Δρ Neal-Boylan έγραψε το email που ξεκινούσε με τις ακόλουθες λέξεις: "Αγαπητή κοινότητα SSON" ξεκινά το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχεται στο Campus Reform. «Γράφω για να εκφράσω την ανησυχία μου και την καταδίκη μου για τις πρόσφατες (και τις προηγούμενες) πράξεις βίας εναντίον των έγχρωμων ανθρώπων. Τα πρόσφατα γεγονότα θυμίζουν μια τραγική ιστορία ρατσισμού και προκατάληψης που συνεχίζει να ευδοκιμεί σε αυτήν τη χώρα. Απελπίζομαι για το μέλλον μας ως έθνος εάν δεν αντισταθούμε στη βία. Η ΜΑΥΡΗ ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ αλλά επίσης, ΟΛΕΣ ΟΙ ΖΩΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ. Κανείς δεν πρέπει να ζει με φόβο ότι θα γίνει στόχος για το πώς δείχνει ή για το τι πιστεύει "

Μπορεί κανείς να καταλάβει ότι πολλοί θεώρησαν ότι η δήλωση μείωσε την ανάγκη εστίασης στην απώλεια μαύρων ζωών. Ωστόσο, μπορεί κανείς να διαβάσει αυτές τις λέξεις με τις οποίες η καθηγήτρια εκφράζει την αντίθεσή της σε κάθε βία. Ωστόσο, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καταγγέλθηκε αμέσως σε ένα tweet ως «απαράδεκτο» και «ενοχλητικό». Το πανεπιστήμιο απάντησε γρήγορα στην Haley και είπε: "Σας ευχαριστούμε που μας ενημερώσατε. Το πανεπιστήμιο σας ακούει και πιστεύουμε ότι η μαύρη ζωή έχει σημασία. Δείτε την επιστολή που έστειλε ο καγκελάριος τη Δευτέρα. "

Η επιστολή είναι μια δήλωση προς υποστήριξη του Black Lives Matter. Λίγο μετά το Πανεπιστήμιο φέρεται να απολύει την καθηγήτρια....Η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου, Christine Gillette εξέδωσε δήλωση στον ιστότοπο Campus Reform την Τετάρτη που ανέφερε:

"Το πανεπιστήμιο τερμάτισε την απασχόληση της Δρ. Neal-Boylan στις 19 Ιουνίου μετά από 10 μήνες στο ρόλο της ως πρύτανη της Σχολής Νοσηλευτικής του Solomont. Όπως γίνεται με όλες αυτές τις αποφάσεις, κι αυτή λήφθηκε προς το συμφέρον του πανεπιστημίου και των φοιτητών του. "