Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Να τερματισθεί η ανοησία με την προστασία των ΕΙΚΟΝΩΝ...» Τούρκος ιστορικός για Αγία Σοφία «Είναι δυνατόν να απεικονίζεται μέσα σε τζαμί μια πόρνη;»….

Τούρκος ακαδημαϊκός κάνει έκκληση για αποσύνθεση ψηφιδωτού της Αγίας Σοφίας Ο Τούρκος ιστορικός Δρ. Εμπουμπεκίρ Σοφούογλου στο λογαρι...


Τούρκος ακαδημαϊκός κάνει έκκληση για αποσύνθεση ψηφιδωτού της Αγίας Σοφίας Ο Τούρκος ιστορικός Δρ. Εμπουμπεκίρ Σοφούογλου στο λογαριασμό του στο Twitter αναρωτιέται “Θα υπάρχει δηλαδή μία πόρνη στο τζάμι;… Ωστόσο αν δεν εξαλειφθούν αυτές οι εικόνες η Αγία Σοφία είναι το πρώτο τζαμί στο κόσμο όπου εκτίθενται πόρνες”.






Αναφέρεται στο “Ψηφιδωτό Ζωή”. Το ψηφιδωτό χρονολογείται στον 11ο αιώνα και απεικονίζει την αυτοκράτειρα Ζωή στα δεξιά κρατώντας ένα πάπυρο που αντιπροσωπεύει τις δωρεές που έγιναν προς την εκκλησία. Στα αριστερά του ψηφιδωτού βρίσκεται ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ΙΧ, με μία τσάντα νομισμάτων στο χέρι του που επίσης συμβολίζει τις δωρεές. Ο Χριστός βρίσκεται καθισμένος σε ένα θρόνο στη μέση. Φόρα μπλε ρούχο, κράτα μία Αγία Γραφή και ευλογεί με το δεξί του χέρι.
……
Σχ : Ο Σοφούογλου στο τουίτ του, κάνει επίσης έκκληση να ¨τερματισθεί η ανοησία με την προστασία των ΕΙΚΟΝΩΝ δηλαδή ΕΙΔΩΛΩΝ¨….