Tελευταια Νεα

Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2020

ΤΩΡΑ... ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ για την τουρκία...!!! ΑΝΑΦΛΕΞΗ στα Σύνορα Αρμενίας - Αζερμπαϊτσάν...!!

Αιματηρές συγκρούσεις στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν (ΒΙΝΤΕΟ) | News

Κλιμάκωση που ξεπερνάει κατά πολύ τα επεισόδια των τελευταίων ετών έχουμε μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, μετά την επιχείρηση κατάληψης αρμενικού φυλάκιου από Αζέρους και με αναφορές για ένοπλες συγκρούσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και καθώς η κρίση φτάνει τα δύο 24ωρα, δε φαίνεται να γίνονται κινήσεις αποκλιμάκωσης από καμία πλευρά.
Η Αρμενική Πολεμική Αεροπορία ανέπτυξε τα σύγχρονα μαχητικά της Su-30SM στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, όπου επί του παρόντος πραγματοποιούν περιπολίες για συνοριακές παραβιάσεις.

Η σφοδρή σύγκρουση που ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα στα σύνορα της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και η συνεχής ανταλλαγή πυρών με το στρατό του Αζερμπαϊτζάν ανάγκασε την ηγεσία της Αρμενικής Πολεμικής Αεροπορίας να απογειώσει τα μαχητικά Su-30SM, τα οποία αγοράστηκαν από τη Ρωσία πριν από περίπου ένα χρόνο.

Σύμφωνα με πηγές, τα μαχητικά αεροσκάφη της Αρμενικής ΠΑ πετούν κατά μήκος των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα προσβολή των συνόρων της Αρμενίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν αναφέρθηκαν αεροπορικές επιδρομές με τη χρήση του εν λόγω μαχητικού αεροσκάφους.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ειδικούς, επεσήμαναν ότι οι δυνατότητες των μαχητών Su-30SM θα είναι περισσότερο από αρκετές για να «καταστείλουν» τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν σε περίπτωση απόπειρας συνέχισης της επίθεσης και παραβίασης της κυριαρχίας της χώρας.

«Η απόκτηση του ρωσικού Su-30SM από την Αρμενία ήταν πολύ ευεργετική για τη χώρα», σημείωσε ένας αναλυτής υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. «Ακόμη και οι πιο ισχυρές χώρες της Ευρώπης φοβούνται τέτοια μαχητικά αεροσκάφη, ειδικά επειδή ήταν σε θέση να κυριαρχήσουν στη μάχη. Το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει καμία ευκαιρία απέναντι στην Αρμενική Πολεμική Αεροπορία», κατέληξε ο ίδιος.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι, λόγω της εκδήλωσης στρατιωτικών συγκρούσεων μεταξύ των δύο χωρών, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας υπό τη Ρωσία (Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Ρωσία, Τατζικιστάν).

Το χρονικό της νέας σύγκρουσης Αρμένιων-Αζέρων

Μια σειρά συγκρούσεων στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών στρατιωτών του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, σε μία από τις σκληρότερες μάχες μεταξύ των δύο πλευρών τα τελευταία χρόνια.
Και οι δύο πλευρές εξαπέλυσαν αλληλοκατηγορίες για την έναρξη της μάχης, η οποία περιελάμβανε χρήση βαρέως πυροβολικού και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του στρατού της Αρμενίας, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ανέφερε τις συγκρούσεις, όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της 12ης Ιουλίου.

«Ένα τζιπ του Αζερμπαϊτζάν, για λόγους άγνωστους σε εμάς, προσπάθησε να παραβιάσει τα κρατικά σύνορα της Αρμενίας στην περιοχή Tavush, επαρχία της βορειοανατολικής Αρμενίας».

«Μετά από προειδοποίηση από την Αρμενική πλευρά, οι εχθρικοί στρατιώτες έφυγαν από το όχημα και επέστρεψαν στη θέση τους». Λίγο περισσότερο από μια ώρα αργότερα «οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν, με τη συνδρομή πυροβολικού, προσπάθησαν να καταλάβουν το φυλάκιο μας, αλλά απωθήθηκαν και εγκατέλειψαν το σημείο με τα θύματά τους. Δεν υπήρξαν απώλειες από την αρμενική πλευρά», έγραψε η εκπρόσωπος, Shushan Stepanyan στη σελίδα της στο Facebook.


« Προηγουμενη
Επομενη »