Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γερμανία: Έβρισκε νύφες για τους τζιχαντιστές, αλλά συνελήφθη

Μια 30χρονη «Γερμανίδα» με καταγωγή από τη Συρία δικάζεται από σήμερα στο Κίελο με την κατηγορία ότι στρατολογούσε γυναίκες για να παντρευ...



Μια 30χρονη «Γερμανίδα» με καταγωγή από τη Συρία δικάζεται από σήμερα στο Κίελο με την κατηγορία ότι στρατολογούσε γυναίκες για να παντρευτούν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Η γυναίκα παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ταξίδεψε στη Συρία το 2014 μαζί με τον σύζυγό της και δήλωσε ότι λυπάται για το ταξίδι αυτό, ενώ προσπάθησε να πάρει αποστάσεις από την τζιχαντιστική οργάνωση.






Ο δικηγόρος της ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν την κατηγορία ότι η πελάτης του στρατολογούσε γυναίκες από τη Γερμανία για να παντρευτούν μαχητές του ΙΚ, ενώ πρόσθεσε ότι το φερόμενο «δίκτυο αδελφών» δεν υπήρξε ποτέ. Η γυναίκα κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και παραβίαση της γερμανικής νομοθεσίας περί ελέγχου των επιθετικών όπλων, διότι όταν βρισκόταν στη Συρία φέρεται να είχε στην κατοχή της δύο Καλάσνικοφ και μια χειροβομβίδα.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι στόχος του ταξιδιού της στη Συρία ήταν να στηρίξει το ΙΚ στην ένοπλη μάχη του και ότι ανήκε σε ένα δίκτυο γυναικών που στρατολογούσαν άλλες γυναίκες από τη Γερμανία για να μεταβούν στο χαλιφάτο που είχε ιδρύσει η τζιχαντιστική οργάνωση και να παντρευτούν μαχητές. Αν κριθεί ένοχη, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ