Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ...!!! Σε αυξημένη επιφυλακή τα ελληνικά πολεμικά πλοία στο Ανατολικό Αιγαίο...

Δεν υπάρχει καμία απομάκρυνση των ελληνικών πολεμικών πλοίων...Παρά τις ενδείξεις αποκλιμάκωσης το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παραμένει ...

Πηγές ΓΕΕΘΑ: Αμετάβλητη η κατάσταση στο Αιγαίο με το τουρκικό ...

Δεν υπάρχει καμία απομάκρυνση των ελληνικών πολεμικών πλοίων...Παρά τις ενδείξεις αποκλιμάκωσης το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παραμένει σε πλήρη επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε νέας πρόκλησης από την τουρκική πλευρά, καθώς η αποχώρηση των τουρκικών πλοίων μπορεί να αποτελεί απλά μια τακτική αποπροσανατολισμού.

Τουλάχιστον μέχρι τις 2 Αυγούστου, ημερομηνία λήξης της τουρκικής navtex -και αν αυτή δεν πάρει παράταση- η αυξημένη εγρήγορση στις Ένοπλες Δυνάμεις θα παραμείνει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.




Τα τμήματα άμεσης αντίδρασης σε όλο το μήκος των συνόρων με την Τουρκία, από τις Καστανιές μέχρι την πολύ σημαντική Στρογγύλη, στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, είναι σε πλήρη επιφυλακή, παρά τη διαφαινόμενη «αποκλιμάκωση», μετά από την αποχώρηση μέρους του Τουρκικού στόλου από το Αιγαίο.

«Μπορεί να υπάρχει κόπωση λόγω της παρατεταμένης περιόδου αυξημένης εγρήγορσης, σε συνδυασμό με ασκήσεις, αλλά όλη αυτή την περίοδο μετρώνται πολλά, από τυχόν αδυναμίες μέχρι τα μέσα ή την ψυχή που έβγαλε προς τα έξω το προσωπικό των ΕΔ», εξηγούσε ανώτατη πηγή του Επιτελείου.

Η πηγή δήλωσε, όχι μόνο την ικανοποίηση για την διαχείριση που έγινε σε επίπεδο κινητοποίησης, αλλά επισήμανε το σπάνιο ηθικό των στελεχών.

Παράλληλα το γεγονός ότι ο Τουρκικός στόλος «αραίωσε» δεν σημαίνει ότι εξαφανίστηκε από το Αιγαίο κι αυτός είναι ένας εκ των βασικών αιτιών όπου τα πληρώματα των Ελληνικών πλοίων βρίσκονται στην εγρήγορση που πρέπει.

Σίγουρα πολλά από τα Τουρκικά πολεμικά μετέβησαν τόσο σε ναυσταθμους στα Τουρκικά παραλία και δεν είναι λίγα εκείνα που επέστρεψαν στις βάσεις απ όπου ξεκίνησαν.